10 iul. 2024 | 00:58

FCSB intră în istorie cu o victorie impresionantă de 7-1 împotriva echipei Virtus în competițiile europene

SPORT
FCSB intră în istorie cu o victorie impresionantă de 7-1 împotriva echipei Virtus în competițiile europene
Virtus vs FCSB - Liga Campionilor.

UPDATE: FCSB domină categoric cu un scor de 7-1 împotriva echipei de amatori Virtus, în San Marino. Pentru bucureșteni au marcat Olaru (3), Popa (2) și Miculescu (2), în timp ce Battistini a înscris singurul gol al gazdelor. Meciul retur este programat pe 16 iulie, la ora 20:30, pe stadionul din Ghencea.

Virtus – FCSB, meci contând pentru prima manşă a primului tur preliminar din Liga Campionilor, este programat, marţi, 9 iulie, de la ora 22:00, pe Stadio Olimpico di Serravalle, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Virtus, campioană în premieră în San Marino, are o misiune imposibilă în faţa lui FCSB, care a câştigat primul său titlu în România după o pauză de nouă ani, în primul tur preliminar din Champions League.

Echipa care se va califica dintre Virtus şi FCSB va juca în turul al doilea preliminar din Liga Campionilor cu Maccabi Tel Aviv, campioana din Israel; echipa care va fi eliminată va evolua în turul al doilea preliminar din Conference League, contra învingătoarei din „dubla” Flora Tallin (Estonia) – Celje (Slovenia).

Virtus a terminat pe locul 1 în ediţia precedentă din Campionato Sammarinese di Calcio (campionatul din San Marino, în fapt o ligă de amatori), cu 79 de puncte acumulate după 30 de etape, cu două mai multe decât La Fiorita şi cu patru peste Tre Penne.

Virtus este un club de fotbal fondat în 1964, în Acquavilla, una dintre cele nouă provincii din San Marino, echipa fiind antrenată de Luigi Bizzotto (64 de ani), un fost mijlocaş italian lansat de Juventus, dar care a evoluat doar în ligile inferioare (cele mai cunoscute echipe la care a fost legitimat sunt Reggiana şi Rimini).

Virtus nu a mai jucat un meci, oficial sau amical, din 25 mai, când a pierdut finala Cupei San Marino în faţa celor de la La Fiorita, scor 0-1.

Recent, Virtus l-a transferat și pe Federico Piovaccari, acum în vârstă de 39 de ani, fost campion cu FCSB în 2014!

FCSB s-a clasat pe locul 1 în play-off-ul din SuperLiga, cu 49 de puncte, cu trei mai multe decât CFR Cluj şi cu cinci peste Universitatea Craiova, iar pe 4 iulie a câştigat Supercupa România, după ce s-a impus în faţa celor de la Corvinul, scor 3-0.

De asemenea, echipa antrenată de Elias Charalambous a disputat şi două partide de pregătire în această pauză competiţională, ambele în cantonamentul din Olanda, 8-0 cu amatorii de la Apeldoorn şi 2-1 cu Almere, echipă care a terminat ultimul sezon pe locul 13 din 18 în Eredivisie.

În vară, la FCSB au ajuns Marius Ştefănescu (Sepsi), Daniel Popa (U Cluj), David Kiki (Farul) – toţi transferaţi, şi Alexandru Musi (Petrolul) – revenit după împrumut, şi au plecat Ovidiu Popescu (U Cluj) şi Ovidiu Perianu (Unirea Slobozia).

 

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele