23 mai 2024 | 13:12

FCSB i-a umplut buzunarele. Cum a câștigat Gigi Becali un milion de euro

SPORT
FCSB i-a umplut buzunarele. Cum a câștigat Gigi Becali un milion de euro

FCSB a câștigat titlul în Superliga după o așteptare de nouă ani, iar Gigi Becali a dat lovitura și pe plan financiar. Acesta a încasat peste un milion de euro din două meciuri.

Cum s-a ales Gigi Becali cu un milion de euro

Gigi Becali și-a văzut visul cu ochii și FCSB a devenit campioana României după nouă ani. Mai mult, echipa acestuia va juca în preliminariile Ligii Campionilor, competiție din care și-a propus să câștige zeci de milioane de euro. Roș-albaștrii vor intra în primul tur preliminar și vor fi cap de serie pe ruta campioanelor.

Până la banii de la ”masa bogaților”, Gigi Becali a dat lovitura cu două partide din play-off. Latifundiarul a încasat din biletele vândute la derby-urile cu Rapid și CFR Cluj, de pe teren propriu, peste un milion de euro. La meciul cu ardelenii, când FCSB a primit trofeul de campioană, au fost pe Arena Națională peste 54.000 de spectatori.

Știu că am încasat la meciul cu Rapid 508.000 de euro. Cu CFR am luat peste 600.000 de euro”, a spus Gigi Becali.

FCSB i-a umplut buzunarele. Cum a câștigat Gigi Becali un milion de euro

FCSB, campioana României / Foto: Profimedia

Peste 2.000.000 de suporteri, la partidele din Superliga

Pe pagina oficială de Instagram, Superliga a anunțat că peste două milioane de suporteri au fost prezenți la meciurile din această stagiune, mai exact 2.242.337. Este prima dată în ultimii 20 de ani când se întâmplă acest lucru în prima divizie de fotbal a României.

În stagiunea 2023 – 2024, cei mai mulți suporteri au fost la partida din etapa a noua din play-off, dintre FCSB și CFR Cluj: 54.673, record all-time pentru Arena Națională.

Vezi și: Mihai Stoica, dezvăluiri despre implicarea lui Gigi Becali la echipă. Pe cine schimbă mereu la pauză: ”Ne dă frisoane”

”Peste 2.000.000 de suporteri au văzut meciurile de pe stadion în acest sezon, iar pasiunea pentru fotbal e din ce în ce mai intensă. 𝟕.𝟏𝟏𝟗 de spectatori e media pe meci, record pentru ultimele două decade!”, a fost mesajul SuperLigii transmis pe Instagram.

  • 7.119 a fost media de spectatori la meciurile din Liga 1.

Gigi Becali, două transferuri pentru Europa

Gigi Becali mută pe piața transferurilor și a luat doi jucători pentru preliminariile europene. FCSB i-a adus pe David Kiki, fundaș de la Farul, și Daniel Popa. Pentru atacantul de la Universitatea Cluj, patronul campioanei va achita clauza de reziliere de 300.000 de euro.

Daniel Popa a semnat un contract valabil doi ani cu FCSB și va câștiga lunar 16.000 de euro, cu 4000 de euro mai mult decât încasa la Cluj. De asemenea, va avea și un bonus de 80.000 de euro, dacă roș-albaștrii vor ajunge în grupele unei competiții europene.

Vezi și: Doi jucători de la FCSB, primii într-un studiu inedit. Ce fotbaliști din România mai apar în ierarhie

FCSB câștigă 20,8 milioane de euro dacă se califică în Champions League. Mai exact, campioana României va primi 150.000 de euro pentru prezența în primul tur preliminar, 350.000 ar veni din turul doi, 550.000 din turul trei și 750.000 din play-off.

Pentru calificarea în faza ligii, cele 36 de echipe vor primi aproximativ 19 milioane de euro de fiecare din partea UEFA. Adunat cu banii din preliminarii, FCSB ar primi în total 20,8 milioane de euro.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele