22 sept. 2024 | 22:44

VIDEO: Un robot al poliției texane imobilizează un infractor violent care a încercat să-l împuște, fără succes

ACTUALITATE
VIDEO: Un robot al poliției texane imobilizează un infractor violent care a încercat să-l împuște, fără succes
În imagine, robotul poliției reușește în cele din urmă să-l imobilizeze pe suspect. (Foto: Captură YouTube)

Într-o confruntare dramatică din Texas, un bărbat înarmat și violent a încercat fără succes să scape de un robot al poliției care a intervenit pentru a pune capăt unei situații tensionate. Incidentul s-a petrecut miercuri dimineață, la un motel din Lubbock, unde Felix Delarosa, în vârstă de 39 de ani, s-a baricadat într-o cameră după ce a tras focuri de armă asupra poliției. Încercând să împiedice intervenția robotului, suspectul a fost surprins de ingeniozitatea acestuia, care a reușit în cele din urmă să-l imobilizeze, relatează CNN.

Încercarea de a scăpa de robot și intervenția poliției

Delarosa, căutat de unitatea anti-ganguri a statului în legătură cu o altă crimă, s-a refugiat într-o cameră de motel, la Days Inn, unde a tras mai multe focuri de armă asupra ofițerilor de poliție aflați în exterior. În urma schimbului de focuri, un lunetist al biroului șerifului l-a rănit pe Delarosa. Cu toate acestea, suspectul a refuzat să se predea și a continuat să se ascundă în cameră, ceea ce a determinat poliția să trimită un robot specializat pentru a elibera gaz lacrimogen printr-o fereastră spartă, în încercarea de a-l forța pe suspect să se predea.

Delarosa, într-o încercare disperată de a scăpa de gaze și de robot, a deschis focul asupra dispozitivului, fără succes. Ulterior, a aruncat un cearșaf peste robot pentru a bloca emisia gazelor lacrimogene, sperând să își păstreze ascunzătoarea intactă. Dar planul său a eșuat rapid, deoarece robotul a scăpat din învelișul de țesătură și a continuat să își îndeplinească misiunea.

Robotul își face treaba

Într-o secvență surprinsă pe camere, robotul nu doar că a evitat cu succes glonțul tras de Delarosa, dar a reușit și să înlăture cearșaful care îl acoperea. Apoi, gadgetul mobilizat de poliție a trecut la următoarea etapă a intervenției sale: l-a imobilizat pe suspect, lovindu-l și ținându-l la pământ. Înregistrările video arată cum Delarosa se zvârcolește pe pământ, fără posibilitatea de a se elibera, în timp ce robotul îl ținea sub control.

Sfârșitul unui impas de ore întregi

Confruntarea dintre Delarosa și forțele de ordine a durat mai multe ore, timp în care echipele SWAT au fost mobilizate la fața locului, iar negociatorii au încercat să-l convingă pe suspect să se predea. În cele din urmă, după ce robotul l-a imobilizat și a fost expus la gaz lacrimogen, Delarosa a capitulat.

După ce a fost reținut, Delarosa a fost transportat la spital pentru a fi tratat, înainte de a fi luat în custodia poliției. Autoritățile nu au oferit detalii imediate despre acuzațiile cu care se confruntă bărbatul.

Acest incident a demonstrat eficiența tehnologiei moderne în operațiunile de poliție. Robotul bomb squad-ului din Texas nu doar că a evitat o situație potențial periculoasă pentru ofițerii umani, dar a reușit să neutralizeze un suspect violent și înarmat într-un mod ingenios. Acesta nu este doar un exemplu despre cât de mult au avansat tehnologiile utilizate de forțele de ordine, ci și despre modul în care ele pot salva vieți, reducând riscurile în astfel de situații de criză.