02 feb. 2024 | 11:26

Viața bizară a oamenilor care trăiesc ca acum 200 de ani: Comunitatea Amish este ruptă de lumea modernă și dedicată credinței [VIDEO]

ACTUALITATE
Viața bizară a oamenilor care trăiesc ca acum 200 de ani: Comunitatea Amish este ruptă de lumea modernă și dedicată credinței [VIDEO]

În mijlocul agitației și tehnologiei moderne, există o comunitate care alege un drum diferit, și anume comunitatea Amish. Acești oameni au ales să trăiască o viață simplă, bazată pe tradiții.

Originea și istoria comunității Amish

Comunitatea Amish are rădăcini adânci în reforma protestantă și își are originile în secolul al XVI-lea, o perioadă de schimbări și dezvoltări religioase intense în Europa.

Fondatorul acestei comunități, Jakob Ammann, a pus bazele unor practici religioase și tradiții distinctive care continuă să definească viața Amish și astăzi.

Odată cu emigrarea lor în America în secolul al XVIII-lea, Amish au găsit în teritoriile nelocuite ale Statelor Unite un loc propice pentru a-și păstra modul de viață tradițional. De atunci, comunitățile au crescut și s-au dezvoltat în diverse regiuni ale SUA și Canada.

Vezi și: Bizara poveste a birjarilor castrați din București. Motivul pentru care nu aveau voie să procreeze [VIDEO]

Stau „ascunși de lume”, iar tehnologia nu este pentru ei. Particularități despre membrii sectei Amish

Oameni din comunitatea Amish

Unul dintre aspectele distinctive ale vieții Amish este renunțarea la multe dintre comoditățile moderne. Ei trăiesc în case simple, fără electricitate și tehnologie avansată.

Vezi și: Prima genă anti-îmbătrânire a fost găsită într-o comunitate izolată de lume

Lumina lămpilor cu gaz sau a lămpilor cu ulei este preferată luminii electrice, iar mijloacele de transport sunt adesea trăsuri cu cai sau biciclete.

Educația reprezintă o valoare importantă în cadrul comunității Amish, iar școlile sunt organizate în cadrul comunității, cu accent pe predarea valorilor și tradițiilor lor specifice. Tinerii sunt învățați și pregătiți să preia responsabilități în cadrul comunității.

Majoritatea comunităților Amish depind, în mare măsură, de agricultură. Aici practică metode tradiționale de cultivare a pământului și de creștere a animalelor.

În ceea ce privește economia, comunitatea Amish se bazează pe principiul ajutorului reciproc. Mulți Amish sunt implicați în afaceri mici, cum ar fi producerea de mobilier, țesături sau produse alimentare. De asemenea, ei preferă să cumpere și să vândă în cadrul comunității lor, menținând astfel un sistem economic închis.

Stau „ascunși de lume”, iar tehnologia nu este pentru ei. Particularități despre membrii sectei Amish

Căruță Amish în mijlocul orașului modern

Relațiile sociale și, mai ales, religioase

Religia joacă un rol central în viața Amish, oamenii petrecând foarte mult timp la biserică. Cultivarea relațiilor sociale este un aspect esențial al vieții Amish, iar evenimentele comunitare, precum nunți și întâlniri, sunt momente importante de interacțiune și celebrare.

O altă tradiție importantă este Rumspringa, un termen folosit pentru a descrie perioada de explorare și libertate pe care tinerii Amish o experimentează înainte de a lua decizia de a se angaja total în comunitate.

Această perioadă de tranziție îi ajută să facă alegeri informate despre modul în care își vor trăi viața. În ciuda presiunilor vieții moderne, Amish rămân dedicați principiilor lor, oferind o perspectivă fascinantă asupra modului în care pot coexista tradiția și lumea modernă.

Vezi și: 5 secte religioase extrem de periculoase. În ce cred, de fapt, și câți oameni și-au pierdut viața

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele