15 ian. 2024 | 13:54

Un român este mai bogat decât Messi și Ronaldo la un loc. Descoperirea englezilor

SPORT
Un român este mai bogat decât Messi și Ronaldo la un loc. Descoperirea englezilor

Englezii l-au descoperit pe românul ”miliardar de care n-ai auzit”, care e mai bogat decât Cristiano Ronaldo și Leo Messi la un loc. Aceștia au scris că românul este un om de afaceri prosper, cu o avere de aproximativ două miliarde de euro. Despre cine este vorba.

Cine este românul mai bogat decât Messi și Ronaldo

Jurnaliștii englezii de la Daily Star i-au dedicat românului putred de bogat un articol intitulat ”Starul din tenis de care n-ai auzit și este un miliardar mai bogat decât Ronaldo și Messi la un loc”. Acesta are o avere de aproximativ două miliarde de euro.

Este vorba despre fostul tenismen Ion Țiriac, care a jucat ultimul meci oficial în anul 1979. În ciuda faptului că a câștigat doar o sumă modestă în timpul carierei sale, românul de 84 de ani a devenit de atunci un om de afaceri priceput, transformându-și câștigurile într-o avere considerabilă.

Datorită averii sale, englezii au tras concluzia că Ion Țiriac este mai bogat decât starurile Leo Messi și Cristano Ronaldo, la un un loc. Iar calculele lor sunt corecte, deoarece jucătărul argentinian are o avere de circa 600 de milioane de euro, în timp ce lusitanul are cu aproximativ 100 de milioane de euro mai puțin.

Un român miliardar este mai bogat decât Messi și Ronaldo la un loc. Descoperirea englezilor

Ion Țiriac, om de afaceri.

”Ambii fotbaliști au obținut bani din contractele de fotbal și cele de publicitate, Ronaldo semnând cu Al-Nassr și Messi s-a alăturat lui Inter Miami. Dar nu se compară cu Tiriac. După ce comunismul a căzut în România, el a profitat de oportunitate pentru a deschide prima bancă privată, Tiriac Bank, care a avut un succes masiv”, a notat Daily Star.

Englezii mai scriu că Ion Țiriac deține peste 400 de mașini, dintre care unele vechi de peste un secol, un avion privat și un complex de apartamente elegant în București. De asemenea, se zvonește că el este singura persoană de pe planetă care deține două mașini Rolls-Royce Phantom IV.

Ion Țiriac a așteptat cinci ani o mașină

Ion Țiriac și-a cheltuit o parte din avere pe marea sa pasiune, mașinile, iar un nou model a intrat de curând în colecția sa. Și După cinci ani de așteptare, i-a sosit cadoul mult visat. Este vorba despre Mercedes AMG Project One, o maşină inspirată de monoposturile Mercedes din Formula 1, în ediție limitată.

Citește și: Pe ce a cheltuit Ion Țiriac sume imense de bani: ”Mă costa mai mult decât toată echipa de fotbal”

Bolidul AMG Project One are puțin peste 1000 de cai putere, iar design-ul este inspirat de la monopostul de Formula 1 al celor de la Mercedes. Mașina poate ajunge la o viteză de 350 km/h și a fost luat la teste inclusiv de Lewis Hamiton și George Russel, piloții de F1 de la Mercedes. ”Bijuteria” pe patru roți costă 2,7 milioane de euro, iar Ion Țiriac a vorbit despre noua mașină din colecția sa.

”Project One, acea maşină pe care de cinci ani de zile o aştept, a ajuns în sfârșit. Acel Mercedes de curse. Nu întrebaţi cât costă pentru că este obscen, dar îl am şi este în colecţie”, spunea Ion Țiriac la sfârșitul lunii decembrie.

Cum a rămas Ion Țiriac fără una dintre cele mai scumpe mașini

În colecția sa de mașini, Ion Țiriac a avut și un automobil extrem de valoros, un Ferrari F40, care a fost produs din 1987 până în 1992 pentru a marca 40 de ani de la lansarea fabricii de la Maranello. Însă, miliardarul a rămas fără el și a dezvăluit că i-a plăcut foarte mult fiului său cel mare Ion Alexandru Țiriac.

Pentru a scăpa de gura băiatului, Ion Țiriac i-a spus că îi va face cadou această mașină când va împlini vârsta de 35 de ani. Și chair așa s-a întâmplat.

Citește și: Ion Țiriac, gest impresionant pentru Turcia. Miliardarul a donat 15 milioane de euro. ”Probabil că o să mă certe”

”Acest Ferrari F40 a apărut în aceeași perioadă cu un Porsche 959, care nu mai e al meu, e al fiului meu cel mare. I-am zis să vină la 35 de ani să mi-l ceară. Pe 22 septembrie, când a împlinit 35 de ani, a venit la mine și a spus: Cheile, vă rog!. Mi l-a luat”, a povestit Ion Ţiriac.

În prezent, miliardarul este cel mai mare colecționar de mașini din Europa, având în garajul său peste 420 de automobile clasice și de lux. Printre mașinile deținute de Ion Țiriac se numără Rolls-Royce-ul Panthom al lui Elton John, un Aston Martin identic cu cel condus de James Bond în filmul din 1987, dar și multe modele conduse de regi și alte presonalități.

Până în 2007, Forbes îl încoronase drept primul miliardar al României. Acum, cu o avere de aproximativ două miliarde de euro, este pe  locul 1492 în topul celor mai bogați oameni din lume.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele