09 ian. 2024 | 13:59

Simona Halep, primele lovituri ale anului. Mesajul în forță transmis de sportivă VIDEO

VIDEO
Simona Halep, primele lovituri ale anului. Mesajul în forță transmis de sportivă VIDEO

Simona Halep a fost depistată pozitiv la US Open 2022 și suspendată până în anul 2026. Sportiva a făcut apel la TAS și așteaptă să fie audiată în luna februarie. Dar până atunci trage tare la antrenamente, în speranța că va obține o reducere a pedepsei. Ce mesaj a transmis fostul lider mondial din Dubai.

Mesajul Simonei Halep din Dubai

Simona Halep este în mijlocul unui scandal de dopaj, după ce a fost depistată pozitiv. iar primul verdict a fost extrem de dur. Ea a fost suspendată patru ani și a făcut apel la TAS, ultima cale de atac, unde speră să arate că este nevinovată și să primească o reducere a pedepsei. Procesul va avea loc în perioada 7-9 februarie 2024.

În așteptarea procesului de la TAS, Simona Halep s-a întors la Dubai, unde locuiește și se antrenează de câteva luni. Campioana de la Roland Garros și Wimbledon trage tare pe terenul de tenis pentru a se menține în formă. Ea se pregătește la Academia CF Tennis și a apelat la serviciile unei antrenoare, o premieră în cariera ei, deoarece până acum a avut numai tehnicieni bărbați.

Simona Halep a postat imagini pe Instagram în care se antrenează intens, chiar lângă un banner cu turneul de la Roland Garros, pe care l-a câștigat în 2018, și a transmis un mesaj în forță: ”Primele lovituri din 2024”, a scris românca.

Ce șanse îi dau americanii Simonei Halep la TAS

La finalul anului trecut, americanii de la Tennis World au publicat un editorial în care vorbesc despre verdictul lor în cazul de dopaj al Simonei Halep. Jurnaliștii consideră că fostul lider mondial a fost nedreptățit și speră ca românca să revină în circuit cât mai rapid, în condițiile în care cei mai mulți specialiști mizează pe reducerea pedepsei la aproximativ doi ani de zile.

Citește și: Calvarul prin care trece Simona Halep după suspendare. De câte ori a fost testată anti-doping: ”Trebuie să transmit locul în care mă aflu”

Acesta a fost începutul calvarului ei, care a dus și la multă suferință pe plan psihologic. Indiferent cum se termină povestea, indiferent cine are dreptate, Simona nu merita acest tratament psihologic și mediatic. Situația trebuia rezolvată mai rapid și mai clar. Acum, în urma celor întâmplate, românca are și crize de anxietate”, au notat jurnalștii de la Tennis World.

Gazzetta dello Sport, despre nevinovăția Simonei Halep

Jurnaliștii italieni de la Gazzetta dello Sport au vorbit despre dorința Simonei Halep de a-și dovedi nevinovăția, în condițiile în care ea a susținut întotdeauna că nu a luat nicio substanță interzisă cu bună știință. De aceea, românca speră într-o decizie favorabilă la TAS, ultima instanță unde își poate căuta dreptatea.

”Simona Halep nu a încetat niciodată să lupte, și nu are de gând să o facă acum. Acum nu mai luptă împotriva unei adversare pe teren, cel puțin pentru moment, ci împotriva suspendării pentru dopaj care i-a întrerupt cariera, o lovitură puternică de patru ani care, dacă ar fi confirmată, ar închide practic socotelile pentru fostul număr unu mondial în vârstă de 32 de ani”, a scris Gazzetta dello Sport.

Citește și: Răspunsul Simonei Halep la întrebarea dacă Patrick Mouratoglou a dopat-o intenționat: ”Greșeala lor mi-a distrus cariera de 25 de ani”

Simona Halep este suspendată din octombrie 2022, după testul anti-doping pozitiv pentru Roxadustat. Dubla câștigătoare de Grand Slam a jucat ultimul meci pe 29 august 2022, la US Open 2022, când a fost eliminată în primul tur.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele