18 apr. 2024 | 10:07

Simona Halep e în culmea fericirii. Nu mai spera la așa ceva, dar visul se va împlini. ”Au semnat managerul, avocatul și Darren Cahill”

SPORT
Simona Halep e în culmea fericirii. Nu mai spera la așa ceva, dar visul se va împlini. ”Au semnat managerul, avocatul și Darren Cahill”
Simona Halep / Foto: Profimedia

Simona Halep (32 de ani, locul 1146 în clasamentul WTA) a revenit în circuitul profesionist după ce a obținut o reducere consistentă a pedepsei de la patru ani, la nouă luni.

Simona Halep pregătește la București sezonul de zgură

Sportiva din Constanța a și jucat un prim meci, după o pauză de 18 luni, la WTA Miami, dar a pierdut în fața Paulei Badosa. Românca a realizat atunci că nu se află la un nivel fizic bun și a decis să se pregătească așa cum trebuie și să mai aștepte până când va juca iar.

Halep și-a luat și un antrenor nou, Carlos Martinez (49 de ani), pe care l-a adus la București, pentru că cei doi au convenit să pregătească în România sezonul de zgură.

Simona Halep / Foto: Profimedia

Simona Halep / Foto: Profimedia

Halep este conștientă, dat fiind și vârsta ei, că-i va fi foarte greu să mai revină în topul mondial, așa că dubla campioană de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 a decis să se concentreze în acest an pe Jocurile Olimpice. Însă, prezența Simonei la marea competiție de la vară nu este sigură în acest moment. Ea ar fi trebuit să joace două meciuri, în ultimul an pentru echipa de BJK a României pentru a fi eligibilă la Olimpiadă.

Vezi și: Surpriză în fotbal. Simona Halep, acționară în Superliga. Clubul care i-a propus să preia acțiuni

În aceste condiții, salvarea lui Halep poate veni doar de la Federația Română de Tenis, forul care poate cere un wildcard pentru campioană. Iar Simona a primit vestea cea mare.

Halep nu prea mai avea mari speranțe, dar acum visul ei de a juca la Jocurile Olimice are mari șanse de a se realiza.

”Formularele pentru participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice au fost definitivate”

Gabriel Moraru, directorul Federației Române de Tenis, a anunțat că forul de la București a trimis dosarul Halep către cei de la JO.

Simona împreună cu managerul, avocatul și Darren Cahill au completat formularele pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Formularele pentru participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris au fost definitivate.

M-am ocupat de formular, că Federația (n.r., Federația Română de Tenis) este cea care completează acel formular”, a spus Gabriel Moraru, directorul Federației Române de Tenis pentru TVR.

Oficialul FRT a mai spus că a reușit să pună la punct întreg dosarul astfel încât să nu rateze ultima zi în care mai putea face un astfel de demers.

Vezi și:: Serena Williams a uitat de tenis și vrea să intre într-un alt sport. Transformare totală, la 18 luni după ce nu mai e rivala Simonei Halep

Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, la simplu, și Monica Niculescu la dublu, vor fi direct acceptate la Olimpiadă, însă la fel ca și Halep și Irina Begu a apelat la un un wild card, după ce în ultima vreme s-a confruntat cu mai multe probleme medicale.

Irina are clasamentul protejat, undeva la 49 (nr. WTA). Are o prezență cu Polonia, cât de cât, ar fi o derogare”, a completat Moraru.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele