03 apr. 2024 | 20:51

Un nou Wild Card pentru Simona Halep. La ce turneu poate juca sportiva din România

Sport
Un nou Wild Card pentru Simona Halep. La ce turneu poate juca sportiva din România
Wild Card pentru Simona Halep

După un an și jumătate în care a lipsit de pe terenul de tenis, Simona revine în forță și primește un nou Wild Card, după cel de la Miami Open. Unde urmează să joace sportiva românca, aflați în rândurile următoare.

Simona Halep primește un nou Wild Card

Organizatorii Mutua Madrid Open au anunțat astăzi că Simona Halep a primit un Wild Card pentru turneul de anul acesta. Sportiva a confirmat și ea că va participa la Mutua Madrid Open, mulțumind organizatorilor pentru oportunitatea acordată.

„Muchas gracias Mutua Madrid Open pentru această oportunitate de wild card. Madridul a fost întotdeauna un turneu special pentru mine, cu amintiri fericite și sunt recunoscătoare că pot face mai multe. Pe curând,” a spus Simona într-o postare pe rețelele de socializare.

Turneul WTA 1000 Mutua Madrid Open va avea loc în perioada 23 aprilie – 5 mai. Campioana din România a câștigat acest turneu în anii 2016 și 2017, iar acum se antrenează din greu pentru a ajunge din nou la aceeași performanță.

Simona a mai primit un Wild Card și atunci când a participat la Miami Open, dar nu a trecut de primul tur, fiind învinsă de Paula Badosa, scor 1-6, 6-4, 6-3.

Va participa Simona Halep la Jocurile Olimpice?

George Cosac, președintele Federației Române, este convins că Simona Halep are șanse foarte mari să participe la turneul olimpic de la Paris din această vară.

Președintele FRT este de părere că sunt șase foarte mari ca Halep să primească Wild Card la Jocurile Olimpice, deoarece a fost numărul 1 mondial și fostă câștigătoare de Grand Slam.

„Având în vedere că Simona este fost număr 1 WTA, că este câştigătoare de Roland Garros, având în vedere că se joacă la Roland Garros, eu cred că are şanse foarte mari să fie acceptată şi să facă din acele jucătoare.

Fiecare ţară participantă, are dreptul să participe cu patru sportivi. Dar sunt ţări precum Statele Unite, Cehia, Rusia, Ucraina, China care au mai mult de patru sportive în top 60. Practic, această linie se lărgeşte.

Şi în aceste condiţii va fi puţin probabil ca în timpul scurt care a rămas până la Jocurile Olimpice ca Simona să aibă clasamentul necesar. De aceea am început demersurile cu reprezentantul ei şi cu preşedintele COSR, Mihai Covaliu, de a obţine un wildcard pentru Simona la Jocurile Olimpice de la Paris.

Noi sperăm, eu cred că în proporţie de 90% are şansa de a primi acest wildcard. De ce? A fost numărul 1 mondial, câştigătoare de Grand Slam chiar la Paris şi faptul că i s-a făcut o mare nedreptate. Sunt nişte argumente care stau în picioare în faţa oricăror alte contraargumente”, a declarat George Cosac, la AS.ro LIVE.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o arteră de vis
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Capital.ro
Cea mai bună carne pentru grătar: ”Este cea mai sănătoasă alegere!”
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în SÂMBĂTA MARE! Este cel mai mare PĂCAT
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro