08 feb. 2024 | 12:03

Simona Halep, a doua zi de audieri la TAS. Ce a fost întrebat Patrick Mouratoglou la tribunal și cât a stat

SPORT
Simona Halep, a doua zi de audieri la TAS. Ce a fost întrebat Patrick Mouratoglou la tribunal și cât a stat

Simona Halep continuă lupta pentru salvarea carierei și a reputației, după ce a fost prinsă dopată și suspendată. Sportiva este prezentă pentru a doua zi la TAS pentru audieri. La tribunal și-a făcut apariția și fostul său antrenor Patrick Mouratoglou. Cât a stat în fața judecătorilor.

Simona Halep, față în față cu Patrick Mouratoglou

În prima zi a audierilor în cazul de dopaj, Simona Halep a stat 9 ore în spatele ușilor închise de la TAS. La Lausanne și-a făcut apariția și fostul său antrenor, Patrick Mouratoglou, cel arătat cu degetul pentru situația în care se află fostul lider mondial. Acesta a răspuns întrebărilor judecătorilor care analizează cazul româncei.

Patrick Mouratoglou a recunoscut la sfârșitul anului trecut că el și colaboratorii săi i-au recomandat Simonei Halep suplimentul contaminat cu substanța interzisă Roxadustat. Apoi, românca a anunțat că a renunțat la serviciile antrenorului francez și nici nu a mai păstrat legătura cu el. Dar cei doi au fost, din nou, față în față la Lausanne. Mai mult, după prima zi de audieri, Simona Halep și Patrick Mouratoglou au luat cina împreună. 

Simona Halep, a doua zi de audieri la TAS. Ce a fost întrebat Patrick Mouratoglou la tribunal și cât a stat

Patrick Mouratoglou .fostul antrenor al Simonei Halep. Sursa foto: Profimedia

Ce a fost întrebat Patrick Mouratoglou

În cea de-a doua zi a audierilor, Patrick Mouratoglou și Simona Halep și-au făcut apariția la TAS. Nici sportiva, nici antrenorul francez nu au răspuns întrebărilor reporterilor prezenți la fața locului. ”Vă asumați toată vina?” / ”Credeți că Simona va câștiga?” și ”Aveți încredere în această instanță?”, a fost întrebat Patrick Mouratoglou.

Patrick Mouratoglou a părăsit sediul TAS, după mai puțin de o jumătate de oră petrecută în fața judecătorilor. Antrenorul francez a fost văzut părăsind tribunalul după doar 23 de minute, fără să ofere vreo declarație.

Vezi și: Ce a declarat Simona Halep după 10 ore de audieri la TAS. Doctorul care o acuză pe româncă: ”Mi-ar fi rușine!”

La scurt timp după fostul antrenor al Simonei Halep, a părăsit sediul TAS și fizioterapeută Candice Gohier. ”Ce ne puteți spune? E vina dumneavoastră?” și ”Ce mesaj le transmiteți fanilor Simonei Halep?”, au fost întrebările adresate acesteia.

Ce spune TAS despre verdictul în cazul Halep

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani din tenis, după ce a ieșit pozitivă la testele antidopind de la US Open 2022. Fostul lider mondial își caută dreptatea la TAS.

Campioana de la Roland Garros și Wimbledon este acuzată de ITIA de două încălcări ale regulamentului anti-doping. Prima se referă la o constatare analitică adversă pentru substanța interzisă Roxadustat la US Open în 2022, efectuată prin teste regulate de urină în timpul competiției. A doua se referă la nereguli în pașaportul biologic al Simonei Halep.

Vezi și: Verdict dur pentru Simona Halep la TAS: ”Este imposibil să obțină așa ceva”

Tribunalul de la Lausanne a precizat că după încheierea audierilor, pe 9 februarie, comisia va delibera şi va pregăti hotărârea arbitrală care va conţine decizia şi motivarea acesteia. ”În acest moment nu putem să anticipăm când se va da soluționarea”, potrivit anuțului TAS.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele