06 iul. 2024 | 19:37

Șase locuri pitorești din Europa care îți dau bani numai ca să te muți acolo

ACTUALITATE
Șase locuri pitorești din Europa care îți dau bani numai ca să te muți acolo
Locul din Europa unde primești bani ca să te muți.

Dacă costul ridicat al vieții sau climatul politic toxic din Statele Unite a devenit prea mult, există câteva țări europene care sunt mai mult decât fericite să primească noi rezidenți — atât de mult încât te vor plăti pentru a te muta acolo. Regiuni din Italia până la orașe din Croația oferă diverse stimulente financiare, de până la 32.000 de dolari, pentru a atrage oameni să locuiască în zonele lor. Cei de la Business Insider a descoperit șase programe europene care oferă stimulente financiare pentru cei care se mută.

Albinen, Elveția

Albinen, Elveția

Albinen, Elveția

În efortul de a-și reîntineri populația îmbătrânită, micuțul sat elvețian Albinen oferă nerezidenților 25.000 de franci (aproximativ 27.900 USD) per adult și 10.000 de franci (aproximativ 11.100 USD) per copil pentru a se muta în această localitate alpină retrasă. Albinen a implementat programul de relocare în 2017 după ce un aflux de localnici a început să părăsească satul, rezultând într-o populație de mai puțin de 300 de persoane. Mulți dintre cei care au plecat erau tineri sau aveau familii.

Pentru a fi eligibil, solicitanții trebuie să fie sub 45 de ani, capabili să cumpere o casă în valoare de peste 200.000 de franci și dispuși să locuiască în Albinen timp de cel puțin 10 ani și să devină cetățeni elvețieni. Cei care nu rămân cei 10 ani necesari vor fi obligați să ramburseze integral subvenția pentru locuință.

Antikythera, Grecia

Antikythera, Grecia

Antikythera, Grecia

Insula Egeeană Antikythera caută familii și este dispusă să le plătească pentru a se muta acolo. Acest paradis grecesc oferă ape cristaline, stânci abrupte și un farmec istoric aparte. Începând din 2019, autoritățile locale au inițiat un program care oferă familiilor cu trei sau mai mulți copii un stipendiu lunar de 500 de euro, cazare gratuită și mâncare gratuită dacă se relochează permanent pe insulă.

Programul a fost inițiat pentru a combate scăderea numărului de locuitori, care ajunsese la doar 24 de persoane. Autoritățile au relansat programul în parteneriat cu Biserica Ortodoxă Greacă, oferind din nou familiilor eligibile un stipendiu lunar de 500 de euro pentru până la trei ani.

Legrad, Croația

Legrad, Croația

Legrad, Croația

Un mic oraș croat încearcă să atragă mai mulți locuitori vânzând case la prețul simbolic de 13 cenți. Legrad, situat în nordul Croației, este acasă pentru aproximativ 2.000 de persoane, după ani de scădere a populației. Autoritățile locale au început un program inovator în 2018 și au anunțat mai devreme anul acesta că un nou lot de case este disponibil pentru mai puțin de un sfert de dolar.

Solicitanții trebuie să fie sub 45 de ani, într-o relație maritală sau extramaritală, să aibă un cazier curat și să nu dețină deja proprietăți. Orașul oferă, de asemenea, sprijin financiar suplimentar pentru noii rezidenți, inclusiv până la 3.500 de dolari pentru renovarea caselor achiziționate.

Ponga, Spania

Ponga, Spania

Ponga, Spania

Pentru cei care nu au trei copii sau zeci de mii de dolari la dispoziție, satul idilic Ponga din munții nordici ai Spaniei poate fi cea mai bună alegere. Ponga oferă 2.000 de euro pentru fiecare persoană care se mută și se stabilește în sat. Programul urmărește să revitalizeze economia locală, care servește o populație de mai puțin de 600 de persoane. Familiile cu copii care se mută în sat pot primi până la 3.000 de euro, iar cei care au un copil născut în sat vor primi un supliment de 3.500 de euro.

Sardinia, Italia

Sardinia, Italia

Sardinia, Italia

O insulă italiană din Marea Mediterană este dispusă să plătească 15.000 de euro pentru cei care doresc să trăiască într-un stil de viață rural. Guvernul Sardiniei are un fond de 45 de milioane de euro destinat pentru 3.000 de persoane, fiecare primind un grant. Solicitanții trebuie să se mute într-un oraș din Sardinia cu mai puțin de 3.000 de locuitori, să locuiască acolo cu normă întreagă și să facă din Sardinia reședința lor permanentă în termen de 18 luni.

Toscana, Italia

Toscana, Italia

Toscana, Italia

Oficialii toscani au lansat recent un program de rezidență care va plăti oamenii pentru a trăi în mediul rural italian. Programul, finanțat cu 3 milioane de dolari, sprijină noii rezidenți începând o viață în munții Toscanei. Granturile vor acoperi 50% din costurile de renovare a unei locuințe într-unul dintre cele 76 de orașe toscane, toate având mai puțin de 5.000 de locuitori. Solicitanții pot primi până la 32.000 de dolari în fonduri de renovare.

Aceste locuri pitorești oferă nu doar frumusețe naturală și un stil de viață liniștit, ci și stimulente financiare atractive pentru a atrage noi rezidenți. Dacă visezi să scapi de agitația vieții urbane și să începi o nouă viață în Europa, aceste programe ar putea fi exact ceea ce cauți. Mutarea într-unul din aceste locuri nu doar că îți oferă oportunitatea de a trăi într-un mediu frumos și liniștit, dar și șansa de a contribui la revitalizarea comunităților locale și la îmbunătățirea calității vieții tale. Așadar, dacă te tentează ideea unei schimbări majore și a unei vieți noi, nu ezita să explorezi aceste oferte unice.