18 iul. 2024 | 15:57

Românii primesc încă 250 de lei pe cardurile de alimente. Când vor fi reîncărcate acestea

ACTUALITATE
Românii primesc încă 250 de lei pe cardurile de alimente. Când vor fi reîncărcate acestea

În a doua lună din 2024, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunța continuarea tuturor programelor de ajutor social, inclusiv cele pentru cardurile de alimente. Tot atunci începea și virarea sumelor din prima tranșă a acestui program. Acum, în același context, românii primesc încă 250 de lei pe cardurile de alimente, ministerul precizând când vor fi reîncărcate acestea.

Din februarie, MIPE a reluat programul pe cardurile de alimente

Încă din 2022, în urma unui acord prin PNRR, statului român îi era permis să demareze mai multe programe cu caracter social și de ajutor pentru anumite categorii defavorizate. În cadrul acestor programe a fost demarat și cardurile de alimente, unde românii elgibili au primit în tranșe sume în valoare de 250 de lei.

Românii primesc încă 250 de lei pe cardurile de alimente. Când vor fi reîncărcate acestea

Deși la finalul anului trecut nu era sigură continuarea a unei părți din aceste proiecte, în februarie a.c., MIPE anunța „alimentarea tichetelor sociale pentru alimente în valoare de 250 de lei pentru beneficiarii măsurii „Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027”.

Cu alte cuvinte, cei inclusși în program vor beneficia de aceste sume până în 2027, data limită și finală a acestor mecanisme de ajutor social, stabilite cu Comisia Europeană.

Românii primesc încă 250 de lei pe cardurile de alimente

Astăzi, la Palatul Victoria a avut loc o nouă ședință de guvern, în care s-au stabilit prioritățile pentru perioada următoare. În deschiderea ședinței de lucru, premierul marcel Ciolacu a anunțat că românii primesc încă 250 de lei pe cardurile de alimente.

Tot premierul a precizat și la ce sume se ridică noul ajutor, fiind vorba de 650 milioane lei, atât pemntru cei cu carduri de alimente, cât și pentru prijinirea producătorilor agricoli.

„Continuăm un program important cu un impact social major pentru persoanele aflate în situaţii defavorizate, pensionarii cu venituri mai mici de 2000 de lei lunar şi persoanele cu dizabilităţi.

Le acordăm o nouă tranşă de 250 de lei pentru produsele alimentare şi mese calde.”, declară premierul.

Românii primesc încă 250 de lei pe cardurile de alimente. Când vor fi reîncărcate acestea

Marcel Ciolacu precizează când vor fi reîncărcate cardurile

Conform decizie de majorare a fondurilor, premierul a mai precizat faptul cei peste 2,5 milioane de persoane vor încasa bani în august, acesta anunțând ca certe aceste majorări:

„..aşa că Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene primeşte în plus astăzi aproape 650 de milioane de lei”, a afirmat Ciolacu în ședința de astăzi.

Luna august, conform calendarului, ar fi a doua mare tranșă de sume virate pe carduri pentru românii elgibili și regăsiți pe listele MIPE și a DGAS-urilor din țară, și la nivelul Capitalei.