05 feb. 2024 | 09:38

Românca, ”cea mai frumoasă femeie din lume”, umilită în America. ”Mi-a luat o săptămână să-mi revin”

SPORT
Românca, ”cea mai frumoasă femeie din lume”, umilită în America. ”Mi-a luat o săptămână să-mi revin”

Andrea Botez are 21 de ani și este o femeie de naționalitate română, dar care s-a născut în Canada.

Cine e Andrea Botez, ”cea mai frunmoasă jucătoare de șah din lume”

Părinții Andreei au decis să plece din România, din cauza regimului comunist și au și reușit să facă acest lucru. Familia Botez a emigrat în  America de Nord pentru că-și dorea ca viitorul lor copil să aibă parte de o lume mai bună. Și nu au făcut doar un copil, ci doi pentru că Andrea mai are o soră, Alexandra.

Andrea Botez, care s-a născut în Vancouver (Canada) a începus să joace șah, de la vârsta de 6 ani, fiind pregătită de tatăl său, Andrei. Andrea Botez a avut de la cine să învețe șah. Sora ei, Alexandra, are 28 de ani și a câștigat titlul de maestră internațională, dar și șase trofee naționale. A absolvit Universitatea Stanford, acolo unde a fost prima femeie preşedinte al clubului de şah.

În plus, Andrea și-a dorit să aibă parte de cât mai multe experiențe și s-a apucat și de mixat muzică.

Andrea Botez / Foto: Instagram-@itsandreabotez

În 2010 Andrea Botez a câștigat un turneu național pentru sportive sub opt ani, în Canada, iar în 2015, la 13 ani, a cucerit competițiile Women British Columbia și Susan Polgar National Open.

După succesul din șah, Andrea Botez a început să fie foarte activă în mediul online, iar acum este un streamer de succes pe platforma Twitch, unde are aproximativ un milion de urmăritori, iar pe Instagram este urmărită de peste 600.000 de persoane.

Citește și: Tânăra are părinți români și a câștigat o avere cu ajutorul rețelelor sociale

Andrea Botez, învinsă de un copil în vârstă de 11 ani

Andrea Botez nu a atras atenția doar prin succesele din sport, ci și datorită frumuseții sale. De altfel, jurnaliștii de la The Sun au numit-o ”cea mai frumoasă jucătoare de șah din lume”.

Datorită succesului înregistrat, Botez s-a stabilit de o perioadă în Statele Unite ale Americii și a continuat să participe la concursuri. Recent, Andrea a pierdut o partidă de șah, fiind învinsă net de un copil în vârstă de 11 ani.

Românca a trecut cu greu peste acest eșec surprinzător, înregistrat unei persoane mai mică cu 10 ani față de ea și a precizat că a avut nevoie de o săptămână pentru a recunoaște și pentru a ”digera” un astfel de eșec dur.

”Mi-a luat o săptămână să-mi revin după ce am pierdut cu un copil de 11 ani și să postez în sfârșit asta”, a fost mesajul pe care Andrea Botez la postat pe contul de Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Andrea Botez (@itsandreabotez)

Andrea Botez, milionară la 21 de ani

În 2019, Alexandra a decis să-și construiască o carieră în online, iar acum este comparată cu Beth Harmon, personajul principal din serialul The Queen’S Gambit (n.r. Gambitul damei).

„Şahul a explodat pe Twich, iar eu eram unul dintre jucătorii de top. Îmi amintesc că eram atât de emoţionată, nici măcar nu puteam să dorm. Aveam adrenalina la nivel ridicat”, a declarat Alexandra Botez pentru New York Post, citată de Daily Mail.

Alexandra şi Andrea Botez au reuşit să adune o avere din reţelele sociale. Sportskeeda.com a anunțat că cele două ar fi câștigat peste 1,2 milioane de dolari.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele