26 iun. 2024 | 08:18

Reclama înfiorătoare creată cu inteligență artificială VIDEO

ACTUALITATE
Reclama înfiorătoare creată cu inteligență artificială VIDEO

Toys ‘R’ Us, unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de magazine de jucării, a colaborat recent cu agenția creativă Native Foreign, nominalizată la premiile Emmy, pentru a crea o reclama folosind creatorul de video text-to-video de la OpenAI, Sora.

Reclama, intitulata „The Origin of Toys ‘R’ Us”, a avut premiera la Festivalul Internațional de Creativitate Cannes Lions din 2024 și poate fi vizionat în prezent pe site-ul retailerului de jucării.

Detalii bizare și reacții mixte

Deși scurtmetrajul durează puțin peste un minut, acesta reușește să fie o combinație confuză și înfricoșătoare. Filmul prezintă o versiune tânără a fondatorului lanțului de magazine, Charles Lazarus, care concepe ideea creației sale emblematice și a mascotei girafă Geoffrey, dar aproape întregul film se desfășoară într-un fel de coșmar cosmic. Este ca și cum cineva ar fi încercat să captureze comportamentul gol al lui M3GAN, să o îmbrace ca Opie Taylor din The Andy Griffith Show și să o lase să se dezlănțuie în rămășițele unui magazin de jucării care a explodat la marginea universului.

În film, micul Charles este un copil cu ochi strălucitori care își petrece timpul într-un magazin de biciclete deținut de tatăl său, care arată ca o combinație între Billy Eichner și John Denver. Micul Charlie adoarme și are un vis ciudat despre un fel de planetariu Dr. Seuss, unde toate tipurile de jucării generice pe care ți le poți imagina stau pe rafturi și plutesc deasupra capului său. În acest loc magic, el întâlnește girafa Geoffrey, mascota iconică a magazinului, care arată de parcă Sora ar fi folosit un alt AI pentru a o genera.

Reclama omite partea în care Lazarus se trezește într-o cameră de urgență după ce a luat accidental „toate ciupercile” care i-au provocat visul febril de retail. Această omisiune și natura bizară a filmului au generat reacții mixte din partea publicului și a criticilor.

Sora este un model generativ AI care creează „scene realiste și imaginative din instrucțiuni text”, conform site-ului OpenAI. OpenAI a lansat modelul său de generare video în februarie. Sora poate genera videoclipuri de aproximativ un minut din prompturi text, însă nu este încă disponibil pentru publicul larg.

Situația actuală a Toys ‘R’ Us

Situația actuală a Toys ‘R’ Us nu este la fel de roz precum o prezintă filmul de brand. Lanțul de magazine de jucării a depus cerere de faliment în 2018, închizând toate magazinele sale într-o singură lovitură. Firma de achiziții WHP Global a preluat compania mamă Tru Kids Inc. în 2021. Doi ani mai târziu, firma a anunțat planuri de a extinde brandul de magazine de jucării cu noi locații în aeroporturi și pe nave de croazieră, începând cu o locație în Aeroportul Internațional Dallas-Fort Worth și locații în lanțul de magazine Macy’s.

Această încercare de renaștere vine într-un moment în care retailul fizic continuă să se confrunte cu provocări majore din partea comerțului electronic și a schimbării preferințelor consumatorilor. Totuși, WHP Global speră ca brandul Toys ‘R’ Us să își recâștige gloria de odinioară și să atragă noi generații de copii și părinți.

În concluzie, utilizarea AI-ului Sora de către Toys ‘R’ Us pentru a crea un film de brand neobișnuit și înfricoșător subliniază atât potențialul tehnologiei AI în industria de divertisment, cât și provocările și riscurile pe care le poate aduce această tehnologie. Rămâne de văzut cum va evolua brandul în anii ce vor urma și dacă va reuși să se adapteze la noile realități ale pieței.