19 ian. 2024 | 17:11

Răsturnare de situație în cazul lui Horațiu Moldovan. Ce au anunțat spaniolii despre transferul la Atletico Madrid

SPORT
Răsturnare de situație în cazul lui Horațiu Moldovan. Ce au anunțat spaniolii despre transferul la Atletico Madrid

Horațiu Moldovan (25 ani) se pregătește de transferul carierei, după ce s-a s-a îneles cu Atletico Madrid și i-a anunțat pe șefii din Giulești de decizia luată. Dar spaniolii au dezvâluit un detaliu despre trecerea portarul român la echipa lui Diego Simeone. Iată ce au anunțat.

Ce scriu spaniolii despre Horațiu Moldovan

Horațiu Moldovan, portarul Rapidului și el echipei naționale, a bătut palma cu Atletico Madrid urmând ca spaniolii să-i achite clauza de reziliere a contractului, în valoare de 800.000 de euro. El a jucat 22 de meciuri în acest sezon pentru giuleșteni, în care a primit 22 de goluri. În zece dintre partide nu a luat niciun gol.

Portarul giuleștenilor va semna un contract pe 4 ani și jumătate cu Atletico Madrid, unde va fi remunerat cu 800.000 de euro, în primul an. Dar salariul lui va crește apoi, cu câte 180.000 de euro în fiecare sezon. Oficialii echipei din capitala Spaniei vor trimite notificare clubului Rapid, prin care anunță că va plăti clauza de reziliere a portarului.

Dar jurnaliștii spanioli de la Relevo au dezvăluit un nou detaliu despre transferul lui Horațiu Moldovan. Portarul ar urma să plece, de fapt, la vară. Atletico a vrut să-și asigure serviciile internaționalului român încă de acum, pentru a nu se întâmpla ceva după EURO 2024.

Răsturnare de situație în cazul lui Horațiu Moldovan. Ce au anunțat spaniolii despre transferul la Atletico Madrid

Horațiu Moldovan, portar Rapid. Sursa foto: Profimedia

Florin Prunea, despre șansele ca Horațiu Moldovan să apere la Atletico

La 22 de ani, Horațiu Moldovan a bifat primul său meci în Liga 1, fiind omul meciului Viitorul – UTA Arad. După un sezon cu patru meciuri apărate la Arad, el a semnat, în ianuarie 2021, cu Rapid, echipă aflată atunci în L2. Acesta a apărat de 112 ori poarta giuleștenilor, fiind învins de 122 de ori în acele partide. În 42 dintre meciuri, el a păstrat poarta intactă.

Citește și: Helmut Duckadam îl face praf pe Horațiu Moldovan. Ce îl scoate din sărite la portarul naționalei – VIDEO

La scurt timp după vestea plecării la Atletico Madrid, Florin Prunea a vorbit despre posibilitatea ca Horațiu Moldovan să apere la formația de pe ”Wanda Metropolitano”. Acesta a spus că românului îi va fi greu să îi i-a fața slovenului Jan Oblak, unul dintre cei mai buni goalkeeperi din lume.

O să fie doi portari care se vor întâlni și la turneul final, pentru că și Oblak e calificat și va apăra și el. Sigur, prima șansă o va avea Oblak, este căpitan, apără de mult timp și este unul dintre cei mai buni portari din lume. Gafele sunt trecătoare, toți greșesc. El este unul dintre primii cinci portari din lume, e greu să îl dai la o parte”, a spus Florin Prunea la Digi Sport.

Cine sunt ceilalți români care au evoluat pentru Atletico Madrid

Horațiu Moldovan va deveni al patrulea român care ajunge la Atletico Madrid. Primul român care a îmbrăcat tricoul echipei din capitala Spaniei este regretatul Didi Prodan, în perioada 1996-1998.

Al doilea român care a ajuns la gruparea spaniolă a fost Cătălin Munteanu (44 de ani). Acesta s-a aflat sub contract cu spaniolii în perioada 2001-2004.

Al treilea român care a fost sub contract cu Atletico Madrid este Cosmin Contra (48 de ani), în perioada 2002-2005.

2,6 milioane de euro este cota lui Horațiu Moldovan în acest moment, potrivit Transfermarkt. La venirea la Rapid, același site îl cota la 150.000 de euro.

În ultimele zile, Horațiu Moldovan s-a aflat în negocieri cu Real Betis, locul 7 în Spania, dar andaluzii nu au achitat clauza de reziliere.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele