23 sept. 2024 | 15:59

RAR anunță că toate stațiile ITP din țară vor fi închise pentru două zile. De ce nu vor putea șoferii să facă programări

AUTO
RAR anunță că toate stațiile ITP din țară vor fi închise pentru două zile. De ce nu vor putea șoferii să facă programări

În aceste zile este o perioadă extrem de aglomerată la Registrul Auto Român (RAR), iar luna octombrie aduce și câteva modificări. Astfel că, într-un anunț publicat recent, RAR anunță că toate stațiile ITP din țară vor fi închise pentru două zile, explicând de ce nu vor putea șoferii să facă programări.

Perioadă extrem de aglomerată la RAR

Ne apropiem de luna octombrie, lună în care majoritatea șoferilor au programate inspecțiile tehnice periodice ale mașinilor din dotare.

Conform inspectorilor RAR, deja este o perioadă extrem de aglomerată, astfel că programările din această perioadă au crescut ca număr.

Cu toate astea, Registrul Auto Român publica în urmă cu trei zile o informare pentru toți cei cu programări, în care anunța că toate stațiile ITP din țară vor fi închise pentru două zile.

RAR anunță că toate stațiile ITP din țară vor fi închise pentru două zile

Din informarea publicată pe pagina de Facebook se află că vor exista, cel puțin, 2 zile în care stațiile ITP din toată țara nu vor funcționa. Motivația din spatele acestei situații, conform RAR, este că se vor desfășura „lucrări de mentenanță și upgrade la infrastructura tehnică a sistemelor proprii”.

„Anunț important: Mentenanță programată în perioada 5-6 octombrie 2024
Stimați clienți şi colaboratori, vă informăm că, în intervalul sâmbătă, 5 octombrie 2024, ora 8:00 – duminică, 6 octombrie 2024, ora 24:00, Registrul Auto Român va desfășura lucrări de mentenanță și upgrade la infrastructură tehnică a sistemelor proprii.

Aceste lucrări sunt esențiale pentru a asigura îmbunătățirea performanței și securității platformelor utilizate în cadrul activităților noastre curente. Vor fi indisponibile activităţile cu stațiile ITP și atelierele TLV precum şi serviciul programări activități la RAR.

Ne prezentăm scuzele pentru inconvenientele create și vă mulțumim pentru înțelegerea și răbdarea acordată în vederea realizării acestor îmbunătățiri necesare.”, spune RAR în textul publicat.

Instituția vrea optimizarea relației cu clienții

În altă ordine de idei, RAR vorbea recent de numărul mare de programări, precum și de intenția de a-și optimiza timpii de lucrur. În acest sens au venit și aceste lucrări de mentenață, dar și alte atenționări cu privire la modul în cre românii își pot face programările, din timp, pentru a nu sta foarte mult la cozi:

„Vă reamintim că redobândirea certificatului de înmatriculare (dacă acesta a fost reținut la control în trafic), duplicatul și înlocuirea cărții de identitate a vehiculului (CIV) se pot face la RAR doar cu programare prealabilă.

Prin urmare, nu vă puteți prezenta la reprezentanțele RAR fără ca înainte să intrați pe site-ul www.rarom.ro la secțiunea Programări sau să sunați la numărul de call-center 021/9672 și să obțineți un număr de programare.

Măsura mai sus menționată este menită să reducă timpii de așteptare de la intrarea în curtea reprezentanțelor RAR până la preluarea vehiculelor de inginerii de pe linie.”, mai precizează cei de la RAR.