07 iul. 2024 | 19:20

Programul complet al semifinalelor Euro 2024: datele și orele meciurilor Spania – Franța și Anglia – Olanda

ACTUALITATE
Programul complet al semifinalelor Euro 2024: datele și orele meciurilor Spania - Franța și Anglia - Olanda
Programul complet al semifinalelor Euro 2024.

Euro 2024, desfășurat în Germania, a ajuns la faza semifinalelor, iar cele patru echipe calificate promit meciuri spectaculoase. Semifinalele se vor disputa între Spania și Franța, respectiv Olanda și Anglia. Aceste meciuri sunt așteptate cu mare interes de către fanii fotbalului din întreaga lume.

Programul semifinalelor Euro 2024

Marți, 9 iulie

  • Spania – Franța, ora 22:00, Allianz Arena, Munchen

Miercuri, 10 iulie

  • Olanda – Anglia, ora 22:00, Signal Iduna Park, Dortmund

Finala se va desfășura pe 14 iulie, pe Olympiastadion din Berlin, începând cu ora 22:00.

Drumul echipelor către semifinale

Spania: O victorie dramatică împotriva Germaniei

Spania a avut parte de un meci extrem de dificil în sferturile de finală, împotriva țării gazdă, Germania. După ce a condus cu 1-0 până în minutul 89, Spania a fost egalată, ceea ce a dus la prelungiri. În cele din urmă, echipa antrenată de Luis de la Fuente a reușit să se impună datorită unui gol marcat de Mikel Merino, asigurându-și astfel locul în semifinale.

Franța: Un duel tensionat cu Portugalia

Franța a avut nevoie de prelungiri și de lovituri de departajare pentru a trece de Portugalia. După 120 de minute fără goluri, francezii s-au impus la loviturile de departajare, unde niciun jucător nu a ratat. Joao Felix a ratat pentru Portugalia, iar acest lucru a permis Franței să se califice în semifinale, unde va întâlni Spania.

Olanda: Determinare și revenire

Olanda a avut un parcurs impresionant, începând cu eliminarea României în optimile de finală, cu un categoric 3-0. În sferturi, olandezii au întâlnit Turcia și, deși au fost conduși, au reușit să întoarcă rezultatul, demonstrând o mare determinare. Acum, echipa Olandei se pregătește pentru un duel greu împotriva Angliei.

Anglia: Eforturi susținute pentru victorie

Anglia a avut un turneu dificil, întâmpinând probleme atât în optimile de finală, cât și în sferturi. Echipa lui Gareth Southgate a avut nevoie de prelungiri pentru a învinge Slovacia în optimi și de lovituri de departajare pentru a trece de Elveția în sferturi. În ciuda dificultăților, Anglia continuă să lupte pentru un loc în finală, unde speră să demonstreze că merită să ridice trofeul.

Semifinalele Euro 2024: Dueluri de foc

Spania – Franța

Meciul dintre Spania și Franța, programat pentru 9 iulie la Allianz Arena din Munchen, se anunță a fi unul plin de tensiune și spectaculozitate. Ambele echipe au arătat o formă excelentă în acest turneu, iar fanii așteaptă cu nerăbdare să vadă care dintre ele va reuși să se impună și să ajungă în finală.

Olanda – Anglia

A doua semifinală, între Olanda și Anglia, va avea loc pe 10 iulie la Signal Iduna Park din Dortmund. Olanda vine după două victorii impresionante, în timp ce Anglia a avut un parcurs mai dificil, dar plin de determinare. Acest meci promite să fie la fel de captivant, cu ambele echipe luptând pentru un loc în finala de la Berlin.

Finala EURO 2024 de la Berlin

Câștigătoarele celor două semifinale se vor întâlni în marea finală, care va avea loc pe 14 iulie, pe Olympiastadion din Berlin. Meciul va începe la ora 22:00 și va decide noua campioană a Europei. Fanii din întreaga lume așteaptă cu sufletul la gură acest deznodământ, care va încorona echipa cea mai puternică de la Euro 2024.

Semifinalele Euro 2024 se anunță a fi spectaculoase, cu patru echipe puternice pregătite să lupte pentru un loc în finală. Spania, Franța, Olanda și Anglia au demonstrat că pot face față provocărilor, iar acum fanii fotbalului din întreaga lume așteaptă cu nerăbdare aceste supermeciuri. Rămâne de văzut care dintre aceste echipe va reuși să ridice trofeul la Berlin pe 14 iulie.