10 mai 2024 | 17:10

Povestea farsei ”Doar Dinamo București”, care a făcut înconjurul lumii. Cum au fost păcăliți fanii FCSB-ului

ACTUALITATE
Povestea farsei ”Doar Dinamo București”, care a făcut înconjurul lumii. Cum au fost păcăliți fanii FCSB-ului

Meciul dintre FCSB și Manchester City, scor 0-5, din turul play-off-ului UEFA Champions League, din vara lui 2016 va rămâne în istoria fotbalului românesc și nu neapărat din cauza scorului umilitor. Pentru fanii roș-albaștrilor mai umilitor a fost faptul că pe Arena Națională, fanii ”Câinilor” au pus atunci la cale o farsă uimitoare la care au participat inclusiv suporterii FCSB-ului.

Cum a fost păcălit Gigi Becali. Ce mesaj i s-a prezentat

FCSB a jucat un meci extrem de important la 16 august 2016. Abia se împlinise un an de când echipa lui Gigi Becali (65 de ani) nu mai avea voie, conform unor decizii ale instanțelor din România, să se mai numească Steaua.

Vestea a picat la acel moment ca un șoc, mai ales pentru suporteri, care s-au simțit debusolați. Marea galerie a roș-albaștrilor s-a scindat, iar cele mai importante facțiuni, Peluza Nord și Peluza Sud, au făcut un pas în spate pentru a lua o decizie.

Așadar, în acest context s-a disputat partida FCSB – Manchester City. Renumele grupării din Premier League a atras publicul la stadion ca un magnet, iar de asta au profitat fanii lui Dinamo. A fost momentul în care, pe întreaga lățime a tribunei a doua de pe cel mai mare stadion al țării s-a putut citi mesajul ”Doar Dinamo București”. Aceasta a fost marea farsă pusă la cale de către fanii ”Câinilor” în fieful FCSB-ului, chiar cu ajutorul lui Gigi Becali.

”Doar Dinamo București”, mesajul care a făcut înconjurul lumii

Finanțatorul roș-albaștrilor trebuia să finanțeze scenografia. Ar fi fost vorba de 6.000 de euro, dar până la urmă suporterii au fost cei care au susținut show-ul. Gigi Becali a fost contactat de persoane care s-au dat drept studenţi în Germania, suporteri de-ai FCSB-ului, care au spus că vor să facă o scenografie 3D memorabilă.

”Steaua va avea o galerie nouă din sezonul viitor”, spunea Becali, în vara lui 2016. Suporterii dinamoviști i-au prezentat latifundiarului o machetă a unei coregrafii care să celebreze cei 30 de ani de la victoria de la Sevilla. Ei au promis că o vor realiza gratis, pentru ca apoi, dacă Becali va fi mulţumit, să îi finanţeze. În tot acest timp, fanii lui Dinamo au gândit şi au pus la punct toate detaliile astfel încât toată tribuna să fie dominată de veste purtate de stelişti, care să construiască mesajul „Doar Dinamo Bucureşti”.

Vezi și: Gigi Becali, sumă importantă pentru PSD: ”Am dat 500.000 de euro”. De ce nu se teme milionarul de DNA

Celor din club le-au fost prezentate și alte reprezentări virtuale cu mesaje pe care să le afişeze tribuna. Între ele, inclusiv „FCSB = Steaua”. După mai multe zile, Gigi Becali a decis ca scenografia să fie dedicată celor 30 de ani care s-au împlinit la 7 mai 2016 de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europen.

În sfârşit, există cineva dintre suporteri care se implică pentru Steaua”, mai afirma Gigi Becali, înaintea meciului cu City.

Cu două zile înaintea meciului, materialele au fost introduse cu camionul pe Arena Naţională, iar a doua zi Valeriu Argăseală, președintele de atunci al Consiliului de administrație al FCSB-ului, trebuia să dea ok-ul final. Însă,acesta nu a mai avut timp să se ocupe de acest lucru.

Ce a spus Gigi Becali despre scenografia ”Doar Dinamo București”

16 persoane au coordonat, la acea vreme, scenografia-farsă, care a făcut înconjurul lumii. În timp ce fanii prezenţi la tribuna a doua îmbrăcau vestele puse pe scaune pentru a-şi arăta ataşamentul faţă de FCSB, trei dintre organizatori filmau totul de la Tribuna I, iar filmuleţele au invadat apoi mediul online.

Vezi și: Primul tun financiar dat de Gigi Becali după ce FCSB a câștigat campionatul: ”Iau 600.000 de euro”

După o astfel de farsă, Gigi Becali a reacționat.

”Jur că nu am plătit nicio coregrafie. N-am plătit nici 5 bani, nu înțelegeam ce scrie de sus. Credeam că scrie ”30 de ani de la Sevilla”. Nu mă interesa pe mine coregrafia. Să zicem că am fost păcăliți. Și ce?

Ce au făcut ăștia (n.r. –  Manchester City) cu noi, o să facem noi cu Dinamo. Pe mine mă interesează Europa. Dinamo e șoricel”, spunea Gigi Becali. în 2016.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele