11 ian. 2024 | 11:35

Patinele revoluționare care te ajută să mergi mai repede, dar te fac să arăți ca un astronaut. Cât costă, detaliile prezentate la CES 2024

ACTUALITATE
Patinele revoluționare care te ajută să mergi mai repede, dar te fac să arăți ca un astronaut. Cât costă, detaliile prezentate la CES 2024

O zicală, inițial gândită de Scientific American și popularizată de Steve Jobs, susține că un om pe o bicicletă este cel mai eficient animal de pe Pământ.

Vezi și: Laptopul revoluționar de gaming, de la HP, prezentat la CES 2024: Este „ușor ca un fulg”, ce știe să facă

Moonwalkers, încălțările care te-ar putea ajuta să mergi mai repede

Shift Robotics, un startup format la Carnegie Mellon University, își propune să conteste această idee cu Moonwalkers – pantofi echipați cu roți încorporate pentru a îmbunătăți viteza mersului uman.

Compania a prezentat modelul existent Moonwalkers și noul său model, Moonwalkers X, la CES 2024 din Las Vegas.

În esență, acești pantofi au roți care se învârt atunci când piciorul atinge pământul, oferind o mică împingere înainte, cu fiecare pas.

Deși fiecare pas oferă doar o mică distanță suplimentară, efectul cumulativ poate duce la o călătorie de până la trei ori mai rapidă.

Vezi și: Honda lansează noul concept EV cu două modele futuriste din seria 0 la CES 2024

Autonomie de aproximativ 10 kilometri

Bateria încorporată oferă aproximativ 10 km de autonomie, după care va trebui să o încărci cu un cablu USB-C, un proces care durează aproximativ 1,5 ore. Dacă te interesează să deții o pereche, trebuie să scoți din buzunare 1.399 de dolari pentru acest privilegiu.

Modelul original este conceput pentru a fi utilizat pe trotuarele din Statele Unite, dar compania a dezvoltat Moonwalkers X special pentru muncitorii din depozite și logistică.

Această variantă elimină un kilogram în greutate și reduce numărul de roți, adresându-se celor care petrec ore întregi pe podele de beton neted în medii industriale.

Pare a fi o soluție ideală pentru accelerarea tranzitului și reducerea oboselii în medii unde preocupările legate de modă sunt mai puțin relevante.

În timp ce prețul pentru Moonwalkers X nu este încă disponibil, probabil că o să aflăm mai multe detalii înainte de data de lansare planificată în mijlocul acestui an.

Vezi și: Laptopul revoluționar de gaming, de la HP, prezentat la CES 2024: Este „ușor ca un fulg”, ce știe să facă

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele