26 ian. 2024 | 08:55

O nouă mașină electrică de la Tesla, mai aproape decât ai crede. Pare să fie o alternativă la Dacia Spring

ACTUALITATE
O nouă mașină electrică de la Tesla, mai aproape decât ai crede. Pare să fie o alternativă la Dacia Spring

Tesla lucrează, se pare, la un crossover compact electric denumit Redwood, cu producția programată să înceapă în iunie 2025, au declarat anumite surse pentru Reuters.

Compania se pare să fi trimis solicitări de oferte pentru noul model către furnizori anul trecut, estimând o producție săptămânală de 10.000 de vehicule.

Tesla, „pe cai mari”?

Zvonul se aliniază cu declarațiile lui Elon Musk de la o întâlnire cu acționarii în mai 2023, când a afirmat că Tesla lucrează la două modele noi de vehicule electrice care ar putea ajunge să vândă până la 5 milioane pe an în total.

„Atât designul produselor, cât și tehnicile de fabricație sunt net superioare față de orice altceva prezent în industrie”, a spus el la acea vreme.

Vezi și: Înfrângerea rușinoasă pentru Tesla vine din China. Cine este cel mai mare producător de mașini electrice

Tesla a promis, de asemenea, o mașină de 25.000 de dolari de ceva timp, dar Musk a abandonat ideea, reluând-o din cauza ratelor ridicate ale dobânzilor. Cu toate acestea, sursele Reuters nu au menționat prețul vehiculului care urmează să apară în 2025.

Raportul sosește la momentul oportun pentru compania lui Elon Musk

Raportul vine într-un moment potrivit pentru Tesla, întrucât criticii s-au pus pe companie pentru că stă pe loc cu designurile relativ invechite ale Model 3 și Y.

Vezi și: Unde găsești cea mai ieftină Tesla din Europa. Doar aici a scăzut Elon Musk prețurile la fel ca în China acum câteva luni

Momentul lansării unor vehicule noi a fost una dintre cele mai adresate întrebări de către investitori la apelul privind rezultatele financiare ale Tesla.

Dacă noile vehicule se ridică la nivelul pretențiilor lui Musk, acestea ar putea contribui la calmatarea acestor îngrijorări.

În același timp, Tesla începe să livreze modelul Cybertruck EV cu recenzii mixte, unii utilizatori condamnând problemele de calitate, iar alții lăudând performanța vehiculului.

Vezi și: Tesla de 25.000 de euro la care ai visat dintotdeauna, mai aproape de realitate. Se va produce în Europa și te face să uiți de Dacia Spring

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele