Nu îți trebuie limba engleză ca să câștigi 5.000 de euro pe lună. De ce ai nevoie ca să te muți într-una dintre cele mai bogate țări din lume

de: Apostol Stefan
30 09. 2024

Fiecare dintre noi, la un moment dat, ne-am dorit un loc de muncă mai bun, o casă mai mare, și de ce nu, chiar să ne mutăm într-o altă țară. Se pre că această oportunitate există și nu îți trebuie limba engleză ca să câștigi 5.000 de euro pe lună. Citește mai departe și află de ce ai nevoie ca să te muți într-una dintre cele mai bogate țări din lume.

Canada, una dintre cele mai bogate țări din lume

Mulți dintre noi ne-am gândit la un moment dat să ne mutăm în altă țară, dar atunci când ne uităm la lista locurilor cu cele mai bune condiții de muncă și cele mai mari salarii, limba engleză pare să fie întotdeauna o cerință esențială.

Deși mulți dintre noi au avut ocazia să învețe limba engleză, și au cunoștințe destul de bune de franceză, se pare că de data asta nu este cazul. Motivul este unul simplu, și anume există o țară care are nevoie de muncitori și care oferă un salariu mediu de 5.000 de euro.

Canada se clasează în mod constant printre primele țări din lume în ceea ce privește calitatea vieții, și asta pe bună dreptate. Cu peisajele sale naturale uimitoare, comunitățile sale diverse și serviciile sociale excelente, Canada Immigration oferă un standard de viață ridicat care atrage oameni din toate colțurile lumii.

Nu îți trebuie limba engleză ca să câștigi 5.000 de euro pe lună

Dacă ești interesat, trebuie să-ți spunem că este una dintre cele mai mari țări din lume, dar și cea mai europenizată țară din America. Aici vei găsi un mediu perfect pentru a te dezvolta, dar și pentru a-ți întemeia o familie.

În plus, Canada este una dintre puținele țări cu un nivel economic ridicat și unde este posibil să nu fie nevoie să vorbești limba engleză. Evident, cunoașterea limbii engleze va fi un avantaj, dar o mare parte a țării este francofonă. Astfel, în funcție de zona în care mergi, vei putea găsi de lucru fără nicio problemă.

Salariul mediu în Canada este echivalentul a aproximativ 60.000 de euro pe an, adică mai mult sau mai puțin 5.000 de euro pe lună.

În plus, este un loc mult mai europenizat decât Statele Unite, așa că vă va fi mai ușor să te adaptezi. De exemplu, canadienii au un sistem public de educație și sănătate. În plus, armele sunt mult mai reglementate decât în vecinul lor din sud.

Află de ce ai nevoie ca să te muți într-una dintre cele mai bogate țări din lume

Dacă te decizi, într-un final, să te muți aici, este important să știi ce ai nevoie ca să te muți într-una dintre cele mai bogate țări din lume. Mutarea în Canada nu este la fel de ușoară ca mutarea în alte țări din Uniunea Europeană.

Mai trebuie știut faptul că statul canadian permite accesul străinilor pe teritoriul său, în baza unor programe socio-economice, iar numărul acestora se ridică la 80. Mai trebuie spus că în funcție de tipul de viză pe care vei obține, va determina și condițiile pe care va trebui să le îndeplinești pentru a emigra aici.

Nu există restricție de vârstă în niciunul din programele active, un avantaj fiind dacă cel interesat are o vârstă cuprinsă între 25 și 35 de ani, având în vedere rata de îmbătrânire a populației canadiene. Dacă ai vârsta cuprinsă între 25 și 5 de ani, punctajul va fi unul cu mult mai bun, în raport cu cei trecuți de aceste vârste.

Un alt aspect extrem de important este să faci dovada faptului că odată ajuns în Canada dispui de sume de bani cu care te poți susține o perioadă de timp, în cazul în care nu există deja o ofertă de muncă stabilită.

Care sunt tipurile de vize oferite de Canada migranților din România

Conform informațiilor publicate pe site-ul Ambasadei Canadei la București, sunt cel puțin 4 tipuri de vize, dintre care cea mai populară fiind „Express Entry”, de altfel și cel mai rapid program de emigrare.

În baza documentelor cerute și a evaluării, dacă te încadrezi, poți primi acest tip de viză în cel mult 6 luni. „Express Entry” are trei subcategorii, după cum urmează:

  • Canadian Experience Class – pentru profesioniști/muncitori calificați cu o experiență de muncă în Canada, de cel puțin 3 ani
  • Federal Skilled Worker Program – pentru profesioniști/muncitori calificați cu experiență în muncă care întrunesc condițiile privind educația, printre altele
  • Federal Skilled Trades Program – pentru profesioniști/muncitori calificați care au primit o ofertă de muncă sau au un certificat care atestă o calificare profesională

O altă formă de viză sunt așa-numitele Programe provinciale de emigrare (PNP), fiind vorba de o altă modalitate de a-și alege forța de muncă, dar independent în fiecare provincie și teritoriu canadian.

A treia formă de viză este Sponsorizarea, aceasta fiind defapt exact ceea ce spune și numele , o sponsorizare oferită de un membru al familie, care are deja rezidența permanentă pe teritoriul statului canadian.

A patra formă de viză este „Viza pentru afaceri”, iar asta se acordă celor care pot face dovada unor sume de bani cu care își pot începe și susține o afacere pe teritoriul canadian, fiind oferite atât de guvern, cât și de administrațiile provinciilor sau teritoriilor canadiene.

Costurile diferă de la o viză la alta, spre exemplu pentru „Express Entry” sau PNP, costurile ajungând la 1.350 de dolari canadieni, la care se mai adaugă alți 1.350, respectiv 225 de dolari canadieni, dacă emigrezi alături de soție și copii.

Dacă optezi pentru o viză de afaceri, atunci costurile ajung la 2.140 de dolari canadieni, iar pentru o viza de sponsorizare costurile sunt mai mici, de până la 600 de dolari canadieni.

Actele necesare pentru a emigra în Canada, una dintre cele mai bogate țări din lume

Indiferent de tipul de viză ales, și trecut de evaluările inițiale, un viitor emigrant va avea nevoie de anumite acte și documente, după cum urmează:

  • Un pașaport valabil;
  • Rezultate la testele de limbă (engleză sau franceză);
  • Certificat profesional/diplome de studii;
  • Scrisoare de ofertă de muncă de la un angajator din Canada (dacă este cazul);
  • Cazier judiciar – care să demonstreze că nu ai antecedente penale;
  • Examen medical/ fișă medicală;
  • Dovada ca ai suficienți bani pentru a te întreține în Canada (dacă nu ai o ofertă de job, dar nu numai).

În concluzie, dacă te decizi să emigrezi în Canada, va trebui să fii atent și să știi clar pentru ce viză optezi, și să iei în calcul toate cheltuielile aferente (vezi detalii aici).