22 oct. 2024 | 12:39

Meciul serii din Liga Campionilor, arbitrat de un român. Cum au reacționat nemții când au aflat cine e la centru la Real Madrid – Borussia Dortmund: „E de bun augur?”

SPORT
Meciul serii din Liga Campionilor, arbitrat de un român. Cum au reacționat nemții când au aflat cine e la centru la Real Madrid - Borussia Dortmund: „E de bun augur?”

După două săptămâni, Liga Campionilor revine la Digi Sport și Prima Sport cu șase meciuri tari care se văd la orele 19.45 și 22.00.

Dintre cele nouă meciuri ale zilei de 22 octombrie 2024, trei nu vor fi televizate, însă printre cele care se văd la TV în România se regăsește și un duel tare: Real Madrid – Borussia Dortmund!

Meciul începe la ora 22.00

Aflată pe primul loc în grupele Champions League după două etape disputate, cu șase puncte obținute și un golaveraj incredibil (10 goluri marcate și doar unul primit), formația din Germania se deplasează la Madrid, pe terenul unei echipe rănite, care a pierdut etapa trecută în Franța, la Lille.

Derby-ul rundei le pune față în față pe cele două mari puteri ale Europei, iar cel care va arbitra meciul dintre Real Madrid și Borussia Dortmund este un român: Istvan Kovacs!

În momentul în care au aflat că el este la centrul partidei care poate fi văzută pe Digi Sport 1 și Prima Sport 1 pe 22 octombrie 2024, de la ora 22.00, cei de la Borussia Dortmund au reacționat pe site-ul oficial al clubului.

Kovacs le-a purtat noroc germanilor

Nemții și-au amintit că Istvan Kovacs i-a arbitrat de două ori, reușind să învingă în ambele partide care au avut loc în deplasare. Astfel, Borussia Dortmund speră să se repete istoria.

„Este de bun augur? Românul Istvan Kovacs, în vârstă de 30 de ani, a arbitrat până acum 22 de meciuri în UEFA Champions League, inclusiv două ale Borussiei Dortmund, ambele în deplasare, terminate cu victorie: Zenit Sankt Petersburg – BVB (1-2), pe 8 decembrie 2020, și AC Milan – BVB (1-3), pe 28 noiembrie 2023”, se arată pe site-ul oficial al echipei din Germania.