09 mai 2024 | 16:26

Gigi Becali a negociat transferul lui Florin Coman. În ce condiții își lasă ”perla” să plece: ”Ei trebuie să aleagă”

SPORT
Gigi Becali a negociat transferul lui Florin Coman. În ce condiții își lasă ”perla” să plece: ”Ei trebuie să aleagă”

Florinel Coman este tot mai aproape de un transfer în străinătate, după ce a câștigat titlul cu FCSB. Gigi Becali a negociat la sânge cu reprezentanții echipei Al-Duhail, din Qatar, aflați la București. La final, latifundiarul din Pipera a dezvăluit ce propuneri le-a făcut arabilor.

Cele două variante propuse arabilor

Florinel Coman (26 ani) este cel mai important jucător al FCSB-ului în această stagiune, fiind și golgheterul campionatului, cu 18 reușite. Atacantul este dorit de echipa Al Duhail, din primul eșalon din Qatar, iar șeicii au negociat cu Gigi Becali, la București, transferul atacantului.

După o oră și jumătate de discuții, nu s-a ajuns la un acord final, iar Gigi Becali a precizat că le-a propus două variante qatarezilor de la Al Duhail. Acum, aceștia trebuie să studieze cele două propuneri și să dea un răspuns. În schimb, patronul roș-albaștrilor a spus că Florinel Coman va juca cu FCSB în preliminariile cupelor europene.

Gigi Becali a negociat transferul lui Florin Coman. În ce condiții își lasă ”perla” să plece: ”Ei trebuie să aleagă”

Florinel Coman / Foto: Profimedia

Au vrut să dea banii în rate. Ei au nevoie să dea 3,5 milioane, să dea 4 milioane și restul în funcție de meciurile jucate. Ei spun că riscă, că jucătorul nu impresionează la națională. Ei vor o asigurare. Le-am zis ‘Cine dă bani are un risc. Trebuie să riști’. Ei au propus dă dea patru milioane și restul în funcție de meciuri.

Dar eu le-am zis ‘De ce să dați 4? Dați doar 3,5. Dați acum 3,5 și în septembrie încă 1,5. Dar eu dacă mă calific în grupe cu Florinel, nu mai dați bani. Că iau 50 de milioane și nu mai am nevoie de 1,5’. Renunț la 1,5 milioane de euro ca să-l am pe Florinel.

Vezi și: Florinel Coman, în Top 3 al celor mai bine plătiți fotbaliști români. Jucătorii din România cu salarii de peste un milion de euro

Reprezentatul lor a zis ‘Eu o să dau mai departe și vor spune da sau nu’. Acum au rămas doar două propuneri. Cu alte cuvinte, Florinel va fi în preliminarii. Ori patru și încă 500.000 cu 500.000. Ori 3,5 milioane. Dacă nu mă calific, să dea toți banii. Dacă mă calific, nu mai iau bani. Dar vreau să fie 5 milioane în cap”, a declarat Gigi Becali.

  • Florinel Coman are o clauză de reziliere de cinci milioane de euro.

Ce salariu va avea Florinel Coman

Arabii l-au convins pe Florinel Coman să accepte oferta cu un salariu de două milioane de dolari (1.883.620 euro) pe sezon și un angajament de patru ani.

Transferul în Qatar îl va propulsa pe atacantul FCSB-ului direct pe podiumul celor mai bine plătiți fotbaliști români. Topul este condus acum de Radu Drăgușin (3 milioane de euro pe an), de la Tottenham, urmat de căpitanul naționalei, Nicolae Stanciu (2,4 milioane de euro).

Vezi și: Florinel Coman, desființat de un fost patron din fotbalul românesc: ”Absolut zero. Nu-mi place”

Florinel Coman a ajuns la FCSB în august 2017, pentru trei milioane de euro, de la Viitorul Constanța (actuala Farul) și mai are contract cu echipa lui Gigi Becali până la finalul sezonului 2027 – 2028.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele