29 ian. 2024 | 15:02

Fiul lui Laurențiu Reghecampf nu scapă de probleme după declaraţiile antisemite. Ce urmează pentru el

SPORT
Fiul lui Laurențiu Reghecampf nu scapă de probleme după declaraţiile antisemite. Ce urmează pentru el

În urmă cu câteva luni, fiul cel mare al antrenorului Laurețiu Reghecampf, Luca, a fost protagonistul unui derapaj antisemit în mediul online, care a stârnit un val de critici. Acum, acesta este obligat să dea explicații pentru declarațiile sale în fața Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Ce îl așteaptă pe fiul lui Laurențiu Reghecampf

Luca Reghecampf ar fi postat pe reţele sociale un mesaj prin care transmitea: ”Singurul lucru pe care Israelul îl merită este să fie pus într-o cameră şi pornit duşul”, cu trimitere clară către perioada Holocaustului, potrivit algemeiner.com. Comentariul său a apărut după un episod sângeros petrecut în teatrul de război din Cisiordania. Acesta a adăugat şi o faţă zâmbitoare la finalul comentariului, nota sursa citată.

Fiul lui Laurențiu Reghecampf şi-a şters la scurt timp contul de Instagram, dar nu înainte ca StopAntisemitism, un grup de supraveghere din Statele Unite ale Americii, care luptă împotriva antisemitismului, să facă o captură de ecran şi să o distribuie pe reţele sociale.

Cazul a intrat în atenția Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării și chiar dacă au trecut câteva luni de la acel episod, Luca Reghecampf a fost citat pentru a da explicații despre comentariul antisemit, conform orangesport.ro. Chiar dacă va refuza dialogul, el nu va scăpa de analiza instituției și poate primi o amendă de 10.000 de lei, dar riscă și închisoarea.

Fiul lui Laurențiu Reghecampf nu scapă de probleme după declaraţiile antisemite. Ce urmează pentru el

Luca Reghecampf, alături de iubita sa Asiana Peng.

”Dacă persoana reclamată alege să nu comunice cu Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, sa nu se prezinte la şedinţa de audiere, să nu transmită un punct de vedere în care să prezinte elemente de circumstanţiere ale propriilor fapt, nici personal şi nici prin reprezentant convenţional, acest fapt nu influenţează, sub niciun aspect, procedura aflată în derulare.

Citește și: Fiul lui Laurențiu Reghecampf poate ajunge la închisoare în urma mesajelor îngrozitoare. „Fapta este foarte gravă”

După audieri, urmează dezbaterile asupra cauzei în cadrul Colegiului Director al CNCD, unde se va decide dacă faptele reprezintă discriminare şi vom decide asupra sancţiunii aplicabile.

Evident că transmiterea unui punct de vedere de către partea reclamată este foarte importantă, atât pentru calificarea faptei, cât şi pentru stabilirea sancţiunii şi a cuantumului acesteia”, spunea secretarul de stat Cristian Jura, în luna august.

Reacția lui Laurențiu Reghecampf după comentariul fiului său

Laurențiu Reghecampf s-a declarat total surprins de mesajul lui Luca, la momentul respectiv, mai ales că nașul său de botez este un cetățean israelian, de religie mozaică.

”Recunosc că am fost absolut surprins de mesajul transmis de fiul meu major în spațiul pulic, cu atât mai mult cu cât nașul lui de botez este un cetățean israelian, de religie mozaică și i-a povestit, în mai multe rânduri, impactul ororilor Holocaustului asupra poporului evreu”, spunea Laurențiu Reghecampf.

Citește și: Anamaria Prodan, reacție vehementă după comentariul antisemit al lui Luca Reghecampf: ”A fost puțin derutat”

În plus, antrenorul preciza atunci că a discutat cu fiul său despre acest comentariu antisemit și despre consecințele grave care pot apărea în acest caz.

Luca este fiul cel mare al lui Laurențiu Reghecampf din prima căsătorie. El mai are un băiat cu Anamaria Prodan și pe micuțul Liam, născut în 2022, din relația cu actuala iubită, Corina Caciuc. Aceasta este însărcinată cu al doilea copil al cuplului.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele