17 ian. 2024 | 13:59

Elon Musk, în centrul atenției, din nou. Consiliul de Administrație al Tesla, presat de magnat, după achiziționarea Twitter

ACTUALITATE
Elon Musk, în centrul atenției, din nou. Consiliul de Administrație al Tesla, presat de magnat, după achiziționarea Twitter

După vânzarea unei părți semnificative din acțiunile Tesla pentru a achiziționa Twitter, Elon Musk impune presiuni Consiliului de Administrație pentru a obține controlul cu drept de vot și un nou plan de compensații financiare.

Vezi și: Nu faci ce vrei cu mașina ta Tesla: De ce nu poți să vinzi un Cybetruck

Elon Musk, omul cu care n-ai vrea să colaborezi

Elon Musk, fondatorul și CEO-ul Tesla, se află în centrul atenției din nou, după ce a vândut o parte semnificativă din acțiunile sale de la Tesla pentru a finanța achiziția platformei de socializare Twitter.

Informațiile furnizate de Bloomberg și citate de Agerpres dezvăluie că magnatul american se bazează acum pe Consiliul de Administrație al Tesla pentru a obține un pachet salarial masiv, având în vedere importanța controlului cu drept de vot.

Într-una dintre postările sale pe acest subiect pe platforma X (fosta Twitter), Musk a afirmat că, dacă nu va obține aproximativ 25% din controlul cu drept de vot la Tesla, va îndrepta atenția și resursele către producerea de produse legate de inteligența artificială și robotică în altă parte.

Deși rămâne cel mai mare acționar al companiei, cu o participație de aproape 13%, Musk a încasat aproximativ 40 miliarde de dolari în 2022 prin vânzarea acțiunilor sale Tesla.

În postările sale, Musk a laudat Consiliul de Administrație al Tesla și a anunțat că directorii așteaptă decizia Tribunalului din Delaware înainte de a elabora un nou plan de compensații financiare.

Vezi și: Tesla a dat vina pe șoferi, deși compania era vinovată: Elon Musk n-are cum să doarmă liniștit după atâtea scandaluri

Tesla a scăzut la Bursă, iar vine este a lui Musk

Procesul din Delaware a fost inițiat de un acționar care a reclamat lipsa independenței Consiliului de Administrație față de Musk, pe fondul solicitării acestuia din 2018 pentru un plan de compensații de 55 miliarde de dolari.

Declarațiile lui Musk au generat o scădere de aproximativ 2% a acțiunilor Tesla în deschiderea Busei de la New York.

Presiunile pe care le exercită asupra Consiliului de Administrație vin într-un moment în care evoluția companiei nu a fost strălucită în prima parte a acestui an, confruntându-se cu o reducere semnificativă  de profit și pierzând 94 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră.

În plus, miliardarul trebuie să facă față unui raport apărut în Wall Street Journal privind consumul de droguri și temerile generate în rândul directorilor de la companiile sale, inclusiv Tesla.

Cu toate acestea, conform indicelui Bloomberg Billionaires, Elon Musk rămâne cea mai bogată persoană din lume, cu o avere estimată la 206,1 miliarde de dolari, depășindu-l cu 15% pe Jeff Bezos, fondatorul Amazon.

Evoluția situației și deciziile care vor fi luate în viitor vor influența nu doar viitorul lui Elon Musk, ci și direcția pe care o va lua una dintre cele mai inovatoare companii din lume, Tesla.

Vezi și: Cei mai bogați oameni din lume și-au dublat averea în trei ani. Cum a fost posibilă performanța lui Elon Musk, Jeff Bezos, Larry Ellison sau Buffet

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele