13 dec. 2023 | 09:05

Nu faci ce vrei cu mașina ta Tesla: De ce nu poți să vinzi un Cybetruck

ACTUALITATE
Nu faci ce vrei cu mașina ta Tesla: De ce nu poți să vinzi un Cybetruck

Tesla ar putea da în judecată proprietarii Cybertruck dacă își vând vehiculele prea devreme. Se pare că producătorul auto a adăugat din nou clauza controversată împotriva revânzărilor.

Tesla impune reguli

Tesla ar putea da în judecată cel puțin unii proprietari de Cybertruck care își vând vehiculele prea devreme, dar nu este clar dacă regula se aplică tuturor clienților care cumpără camioneta și dacă aceasta va rămâne în vigoare pentru viitorii cumpărători. Cu câteva săptămâni înainte de livrarea primelor Cybertruck-uri, Tesla și-a revizuit contractul de vânzare, pentru a adăuga că ar putea solicita o amânare pentru a împiedica proprietarii să-și transfere titlul vehiculului dacă încearcă să-l vândă în termen de un an de la cumpărare. În plus, compania a spus că ar putea solicita „despăgubiri lichidate” de la clienți în valoare de „50.000 USD sau valoarea primită, ca o contraprestație pentru vânzare sau transfer, oricare dintre acestea este mai mare”.

La scurt timp după ce informația a făcut vâlvă pe rețelele de socializare, Tesla a eliminat clauza la fel de liniștită cum a adăugat-o. Acum, după cum raportează Electrek, clienții Cybertruck care au reușit să plaseze o comandă pentru configurația Foundation Series de 120.000 USD au primit un acord de comandă cu clauza controversată încă în vigoare.

Vezi și: Tesla Cybertruck, între mașină electrică revoluționară și o armă albă periculoasă. Avertismentul experților despre titanul din oțel al lui Elon Musk

Ce trebuie să faci dacă vrei un Cybetruck

Pe baza copiei postate de clienți pe forumul Cybertruck Owners Club, cumpărătorii sunt de acord să nu-și vândă vehiculele în primul an de la cumpărare. Dacă proprietarii trebuie să-și vândă vehiculele înainte de expirarea anului, Tesla le cere să notifice compania, care apoi le va cumpăra înapoi pentru vânzarea cu amănuntul minus 25 de cenți pe milă parcursă și minus costul uzurii, precum și costul pentru a repara orice daune. Ei ar putea să-și vândă Cybertruck-ul fără a avea probleme cu Tesla doar dacă producătorul auto refuză să le cumpere vehiculul și le dă acordul scris să-l vândă unei terțe părți.

Alți producători de automobile, în special mărci de lux precum Ferrari și Porsche, aplică o regulă similară. În cazul Tesla, compania încă nu a clarificat dacă se va aplica tuturor cumpărătorilor Cybertruck sau dacă va aplica regula doar pentru proprietarii Foundation Series. Oricum, fanii ar putea dori să se uite la contractele lor de cumpărare dacă cumpără un Cybertruck, deoarece Tesla poate refuza să le mai vândă vehicule în viitor dacă încalcă regula.

Vezi și: Adevărul despre CyberTruck-ul Tesla a fost dezvăluit: de ce a întârziat atât de mult lansarea