09 oct. 2024 | 21:34

Elon Musk dezvăluie ce sunt observațiile militare de OZN-uri și promite că va împărtăși orice dovadă despre extratereștri, dacă va găsi vreuna

ACTUALITATE
Elon Musk dezvăluie ce sunt observațiile militare de OZN-uri și promite că va împărtăși orice dovadă despre extratereștri, dacă va găsi vreuna
Elon Musk.

Într-un interviu recent cu Tucker Carlson, miliardarul și fondatorul SpaceX, Elon Musk, a discutat pe tema OZN-urilor și a programelor militare secrete. Musk a susținut că majoritatea observărilor de obiecte zburătoare neidentificate (OZN-uri) ar putea fi explicate prin dezvoltarea unor noi arme și vehicule clasificate, ascunse în bugetele secrete ale guvernului american. De asemenea, el a promis că, dacă va găsi vreo dovadă a existenței extratereștrilor, o va împărtăși imediat pe rețeaua sa socială, X.

Teoria lui Musk: „Suntem noi extratereștrii”

În timpul interviului, Musk a spus că, deși oamenii susțin că au văzut extratereștri sau OZN-uri, el nu a întâlnit niciodată vreo dovadă concludentă. „Unde sunt extratereștrii? De ce nu îi văd?”, a spus Musk, adăugând că în experiența sa cu SpaceX, care operează peste 6.000 de sateliți Starlink, nu a întâmpinat niciodată vreun obstacol extraterestru.

Teoria sa despre OZN-uri se aliniază cu explicațiile oferite de Pentagon, care a raportat că o mare parte din observațiile de OZN-uri din anii ’50 și ’60 au fost, de fapt, teste ale unor tehnologii avansate, inclusiv avioane și sateliți spion. Musk a speculat că unele dintre OZN-urile moderne observate ar putea fi vehicule militare clasificate sau drone de ultimă generație, cum ar fi drona Silent Ventus care generează propulsie prin ionizarea aerului.

Elon Musk și Tucker Carlson

Elon Musk și Tucker Carlson. (Foto: X)

Promisiunea lui Musk: Dovezi extraterestre, dacă vor exista

În timp ce Elon Musk rămâne sceptic cu privire la existența extratereștrilor, el a promis că va împărtăși orice dovadă pe care o va descoperi. „Vă garantez că, în momentul în care voi avea orice dovadă despre extratereștri, o voi posta imediat pe platforma X,” a declarat el, adăugând că postarea ar deveni cu siguranță cea mai populară din istoria rețelei sociale.

Musk a reiterat că, deși a interacționat cu numeroase tehnologii și a avut acces la date din cadrul SpaceX, nu a văzut niciodată nimic care să sugereze prezența extratereștrilor. Acest scepticism a atras atenția publicului, care s-a împărțit între cei care susțin că Musk ar ști mai mult decât recunoaște și cei care consideră că OZN-urile nu sunt decât vehicule militare avansate.

Reacțiile și criticile publicului

Declarațiile lui Musk au generat reacții mixte pe rețelele sociale și în media. Unii investigatori, cum ar fi Ross Coulthart, care a realizat primul interviu televizat cu avertizorul de integritate în materie de OZN-uri, David Grusch, au sugerat că Musk ar putea fi „la curent” cu anumite programe guvernamentale secrete legate de OZN-uri. Alții, inclusiv jurnaliști specializați în investigarea fenomenului OZN, au fost mai sceptici, acuzându-l pe Musk că evită să dezvăluie adevărul complet.

Pe rețeaua X, unde Musk și-a exprimat părerile despre OZN-uri, au apărut și critici mai acide. Un utilizator a întrebat retoric de ce Musk continuă să investească în SpaceX dacă crede că guvernul american are tehnologie capabilă să depășească cu mult viteza și capacitățile vehiculelor sale. Alții l-au comparat pe Musk cu sceptici cunoscuți, acuzându-l că folosește aceleași tactici de a submina discuțiile despre extratereștri fără a aduce dovezi.

Ce urmează pentru Elon Musk și programul OZN?

Chiar dacă Musk a rămas ferm în poziția sa că nu a văzut dovezi ale existenței extratereștrilor, publicul continuă să aștepte cu interes orice nouă informație pe această temă. Deși sceptic, miliardarul a subliniat că, dacă vreodată va apărea vreo dovadă reală, nu va ezita să o împărtășească cu întreaga lume. Până atunci, el rămâne focalizat pe proiectele sale tehnologice și pe explorarea spațială, afirmând că pentru el, omenirea este cea mai avansată formă de viață pe care o cunoaște.

Cu toate acestea, discuțiile despre OZN-uri și presupusele programe guvernamentale secrete nu vor dispărea prea curând. Rămâne de văzut dacă Elon Musk va fi primul care va oferi dovezi concrete despre existența altor forme de viață sau dacă OZN-urile vor rămâne pentru mult timp un mister nerezolvat.