28 mart. 2024 | 16:47

Elon Musk a reușit imposibilul: Un pacient Neuralink a jucat șah „cu mintea” VIDEO

ACTUALITATE
Elon Musk a reușit imposibilul: Un pacient Neuralink a jucat șah

Primul pacient uman al Neuralink joacă șah cu mintea sa.

Ce a reușit pacientul Neuralink

De asemenea, există zvonuri despre un acord Apple-Google în domeniul inteligenței artificiale.

De curând, Neuralink a făcut un pas major în domeniul interfeței creier-computer, iar primul său pacient uman a jucat șah folosindu-și puterea minții. Această realizare impresionantă deschide noi orizonturi în ceea ce privește interacțiunea între om și tehnologie.

În altă ordine de idei, zvonuri circulă cu privire la un posibil acord între Apple și Google în domeniul inteligenței artificiale. Se pare că Apple ar putea să utilizeze tehnologia Gemini AI a Google în viitoarele sale iPhone-uri. Această colaborare ar putea aduce îmbunătățiri semnificative în experiența utilizatorilor dispozitivelor gigantului din Cupertino, deschizându-le noi posibilități în ceea ce privește funcționalitățile și eficiența dispozitivelor.

Tu te-ai inscrie? Mii de oameni vor să li se îndepărteze o parte a craniului și să li se implanteze unul dintre cipurile cerebrale Neuralink ale lui Elon Musk. Conform unui raport recent, cipurile în creier ale șefului Tesla au un succes enorm.

Ideea de a-ți îndepărta o porțiune din craniu și de a-ți implanta un cip cerebral ar putea suna ca un coșmar. Dar „mii de oameni”, conform datelor recente, și-au exprimat interesul să facă tocmai asta.

Ce „minuni” fac implanturile lui Elon Musk, cât costă

Compania lui Elon Musk, Neuralink, are viziunea de a trata afecțiuni precum paralizia și orbirea prin conectarea creierului la computere cu ajutorul microcipurilor. Dar pentru a realiza acest lucru, este nevoie de un număr de voluntari „dispuși să li se îndepărteze o bucată din craniu”, astfel încât un robot să le poată introduce un cip în creier și să demonstreze că tehnologia funcționează la oameni.

În ceea ce privește costurile, Musk a spus: „La început, cred că va fi destul de scump, dar acel preț va scădea foarte rapid și, de-a lungul timpului vrem să facem costul, evident, cât de mic posibil”.

Implanturile au fost testate până acum doar pe maimuțe și porci. Unul dintre biografii lui Musk, Ashlee Vance, a sugerat că Neuralink a primit „o mare de interes de la mii de potențiali pacienți” care doreau să acționeze ca un cobai uman, scrie Daily Mail.