28 mart. 2024 | 12:11

Echipa de fotbal cu cinci jucătoare transgender este de neînvins. Ce abilități „speciale” au australiencele care doboară tot în cale

ACTUALITATE
Echipa de fotbal cu cinci jucătoare transgender este de neînvins. Ce abilități

O echipă de fotbal de amatori din Australia a stârnit multe controverse după ce echipa, formată din cinci femei transgender, a dominat un turneu și a obținut premiul competiției.

Jucătoarele transgender și-au spulberat adversarele

Formația Flying Bats FC a câștigat fiecare meci pe care l-a jucat pe parcursul competiției de patru săptămâni, impunându-se în marea finală de la Macquarie Park, cu 4-0, și a luat și jackpot-ul de 1.000 de dolari. Mai mult, una dintre jucătoarele transgender, născută barbat, a marcat șase goluri într-o partidă, câștigată cu scorul de 10-0, potrivit Daily Mail.

Unii părinți și-au retras fiicele de la meciuri din motive de siguranță, au declarat oficiali de la alte cluburi de fotbal din Liga Nord-Vest Sydney. Aceșția susțin că Flying Bats, echipă susținută de Pride Football Australia, ar trebui să joace în competiții mixte, care includ bărbați și femei.

Echipa de fotbal cu cinci jucătoare transgender este de neînvins. Ce abilități "speciale" au australiencele care doboară tot în cale

Echipa Flying Bats. Foto; Instagram

”Fetele noastre sunt aici pentru a juca pentru distracție și se așteaptă să joace în competiția feminină. Nu s-au înscris la o competiție mixtă”, a spus un oficial al unui club participant la turneu.

Ce au spus cei de la Flying Bats

Oficialii echipei au notat pe site-ul oficial că Flying Bats este ”cel mai mare club de fotbal feminin și non-binar LGBTQIA+ din lume”. De asemenea, președinta echipei, Jen Peden, a spus că victoriile sunt meritate și că ”femeile trans aparțin competiției feminine pentru că acesta este genul cu care se identifică”.

Vezi și: Dezvăluirile dureroase ale primului fotbalist care a recunoscut că e homosexual. Abuzurile la care e supus: ”Mi se dorește moartea”

”Susținem cu tărie liniile directoare ale Comisiei pentru Drepturile Omului din Australia pentru includerea persoanelor transgender și cu diferite genuri în sport”, a adăugat ea, menționând că există jucătoare transgender în club de 20 de ani.

Prima persoană trans care a evoluat la un Campionat Mondial

În 2023, pentru prima dată în istorie, la un Campionat Mondial de Fotbal participă o persoană transgender și non-binară. Este vorba despre Quinn, care evoluează pentru naționala feminină a Canadei și evoluează pe poziția de mijlocaș central.

La naștere femeie, botezată Rebecca, Quinn a anunțat în toamna anului 2020 că este non-binară și transgender și că renunță la prenume. Astfel, i-a fost permis să evolueze în continuare în fotbalul feminin pe baza sexului care i-a fost atribuit la naștere, acela de femeie, în loc să fie luată în calcul identitatea de gen.

Vezi și: Singura sportivă din România care a recunoscut că are altă orientare sexuală: „Mama m-a sunat ca să mă judece”

Quinn a bifat o premieră și la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, când a devenit prima persoană non-binară și transgender care participă la o astfel de competiție. A fost o participare încununată cu medalie de aur, întrucât Canada a câștigat turneul de fotbal feminin.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele