07 mart. 2024 | 08:30

Doi români au fraudat Wizz Air de 260.000 de euro în câteva luni. ”Combinația” pentru care ar putea ajunge după gratii, după ce s-au îmbogățit

ACTUALITATE
Doi români au fraudat Wizz Air de 260.000 de euro în câteva luni. ”Combinația” pentru care ar putea ajunge după gratii, după ce s-au îmbogățit

Într-un caz remarcabil de fraudă ce pare desprins din scenariile de film, doi români au reușit să sustragă peste 260.000 de euro de la compania aeriană Wizz Air în doar câteva luni.

Bărbații, de 45 și 29 de ani, au fost prinși în flagrant de polițiști la sediul firmei la care lucrau, în timp ce descărcau marfa, cu banii furați ascunși ingenios în mașină, în spatele cotierelor.

Cum au furat banii de la Wizz Air

Mecanismul fraudei era ingenios: angajații companiei aeriene Wizz Air obișnuiau să lase în avioane, peste noapte, în cărucioare, pungi sigilate cu banii obținuți din vânzarea de mâncare, băuturi sau parfumuri, alături de produsele destinate vânzării în ziua următoare. Având responsabilitatea de a reface stocurile, cei doi suspecți aveau acces liber în aeronave, de unde sustrăgeau o parte din bani și bunuri, înlocuind ulterior sigiliile, pentru a masca furtul.

Schema frauduloasă a fost descoperită după ce administratorul firmei la care lucrau cei doi a observat lipsuri semnificative de bani și a alertat poliția. În urma unei supravegheri atente, agenții au reușit să îi prindă pe cei doi în timp ce se îndreptau spre și dinspre aeroport. Perchezițiile efectuate la domiciliile suspecților au scos la iveală o parte din bunurile furate, incluzând produse alimentare, cosmetice, ceasuri, parfumuri și băuturi alcoolice.

Cine sunt bărbații, ce se întâmplă cu ei după ce au fost prinși

Cei doi bărbați, care ocupau posturi de șoferi pe camionul ce transporta banii și bunurile, profitau de pe urma subcontractării aprovizionării cărucioarelor din avioane de către o companie din Ungaria către o societate românească. Acum, se află sub control judiciar pentru 60 de zile, în așteptarea unor posibile acuzații penale pentru faptele lor.

Acest caz scoate în evidență nu doar ingeniozitatea infractorilor, ci și vulnerabilitățile sistemelor de securitate ale companiilor aeriene, care trebuie să fie mereu cu un pas înaintea metodelor tot mai sofisticate de fraudă. Pe lângă pierderea financiară semnificativă, incidentul ar putea avea repercusiuni asupra reputației Wizz Air și ar putea determina compania, alături de altele din industrie, să își revizuiască și să își întărească protocoalele de securitate, pentru a preveni astfel de incidente pe viitor.

Astfel de cazuri reiterează importanța vigilanței și a integrității în orice afacere, evidențiind că, în cele din urmă, frauda nu doar că nu merită, dar conduce și la consecințe grave pentru cei implicați.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele