10 ian. 2024 | 14:16

De ce a refuzat Radu Drăgușin pe Bayern Munchen: ”Suntem puțin bulversați”

SPORT
De ce a refuzat Radu Drăgușin pe Bayern Munchen: ”Suntem puțin bulversați”

Radu Drăgușin face pasul spre cel mai tare campionat din lume, Premier League, după ce a acceptat oferta clubului Tottenham. El a fost dorit și de Bayern Munchen, campioana Germaniei fiind ultima intrată în cursa pentru fundașul român. Însă acesta a refuzat propunerea, iar agentul lui a explicat de ce nu a ales Bundesliga.

De ce nu a semnat Radu Drăgușin cu Bayern

Radu Drăgușin (21 de ani) a fost în vizorul mai multor echipe în ultimele două luni, dar până la urmă a ajuns la un acord cu Tottenham, club important din Premier League. Fundașul român a avut o ofertă concretă pe masă și de la Bayern Munchen, care a intrat pe fir pentru mutare la începutul săptămânii. Bavarezii au avut cea mai bună ofertă, atât pentru Genoa, cât și pentru jucător.

Deși primea bani mai mulți de la campioana Germaniei, Radu Drăgușin a refuzat oferta, deciza fiind luată de fotbalist și de familia acestuia. Internaționalul român a renunțat la salariul mult mai mare oferit de Bayern Munchen, deoarece și-a dorit întotdeauna să joace în Premier League. El a considerat că Tottenham reprezintă cea mai bună variantă, în acest moment, pentru cariera lui. Unul dintre agenții lui Radu Drăgușin, Florin Manea, a spus că nu a crezut că acesta îi va refuza pe bavarezi.

De ce a refuzat Radu Drăgușin pe Bayern Munchen: ”Suntem puțin bulversați”

Radu Drăgușin este fundașul echipei naționale a României.

”Noi eram hotărâți să mergem la Tottenham, dar a venit oferta de la Bayern. Și ne-am oprit în loc. Eram în drum spre aeroport. Am zis că trebuie să ne gândim bine și să evaluăm. Bayern e unul dintre cele mai mari cluburi. Nu îmi vine să cred că am refuzat Bayern!

Dar asta e decizia. Am luat-o cu Radu și cu familia lui. I-am anunțat pe cei de la Bayern că asta e decizia, că ei au venit pe ultima sută de metri și că era greu să ne schimbăm decizia. Poate pe viitor vom ajunge acolo. Suntem puțin bulversați. Să refuzi Bayern… Dar a fost până la urmă ce și-au dorit Radu și familia lui. E fericit. Mergem la Tottenham!

Normal că Radu s-a gândit și la oferta lui Bayern. Decizia am luat-o dimineață. E greu să ai de făcut o asemenea alegere. Bayern l-a dorit insistent, dar oferta oficială a venit în ultima noapte”, a declarat Florin Manea, potrivit GSP.

Radu Drăgușin, al 4-lea român din istoria lui Tottenham

Radu Drăgușin urmează să semneze contractul cu Tottenham după ce efectuează vizita medicală, la Londra. Fundașul va deveni, astfel, al patrulea român din istoria lui Hotspur, după Gică Popescu, Ilie Dumitrescu și Vlad Chiricheș. În același timp, el va fi al 16-lea conațional care va juca în Premier League.

Citește și: Radu Drăgușin a devenit cel mai scump fotbalist român. Afacere istorică pentru Genoa, profitul e uriaș

Cătălin Cîrjan sau Adrian Mazilu sunt sub contract cu echipe din Anglia, dar nu au bifat niciun minut în Premier League.

Radu Drăgușin urmează să semneze un contract valabil până în 2029 și va încasa un salariu de trei milioane de euro pe an. Genoa va primi în schimbul său o sumă care poate ajunge cu tot cu bonusuri la 30 de milioane de euro

Ilie Dumitrescu, despre transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham

Ilie Dumitrescu, 55 de ani, fost jucător la Tottenham în perioada 1994-1996, a vorbit despre transferul spectaculos al lui Radu Drăgușin la Spurs. El a spus că mutarea în Premier League reprezintă rezultatul evoluției extraordinare a fundașului la Genoa.

”Transferul la Tottenham, transferul în Premier League sunt rezultatul evoluției extraordinare a acestui băiat, a tot ce s-a întâmplat cu el de la începutul carierei.

Citește și: Ce a spus Radu Drăgușin după ce numele lui a apărut în scandalul pariurilor din Italia: ”Asta a deranjat cel mai tare”

A gândit foarte bine și următorul pas, a mers la Genoa, unde a putut juca meci de meci, a urcat în Serie A și a devenit unul dintre cei valoroși fundași centrali. Cel mai puțin driblat stoper din prima ligă italiană, ceea ce e mare lucru„, a spus Ilie Dumitrescu pentru GSP.

Teoretic, Radu Drăgușin poate debuta la Tottenham pe 14 ianuarie, în fața lui Manchester United, pe Old Trafford. Echipa se află pe locul cinci din 20 în Anglia, la șase puncte de liderul Liverpool după 20 de etape.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele