27 ian. 2024 | 21:56

David Popovici, primul succes în anul 2024. Ce probă a câștigat și la ce competiție

SPORT
David Popovici, primul succes în anul 2024. Ce probă a câștigat și la ce competiție

Înotătorul român David Popovici, 19 ani, a înregistrat prima victorie a anului la o competiție care se desfășoară la Luxemburg. Ce probă a câștigat românul.

Ce cursă a câștigat David Popovici

David Popovici a ales să înceapă anul olimpic cu un important concurs care se desfășoară în Luxemburg. Este vorba despre EuroMeet, aflat la a 25-a ediție, competiție care a adunat la start 635 de participanți. Românul s-a înscris la acest concurs în patru probe. La 50 m fluture, el s-a clasat al optulea în finală.

Proba în care a triumfat David Popovici este cea de 200 metri, pe care a câștigat-o cu timpul de de 1:46.19. El a fost urmat de sârbul Velimir Stepanovici (1:47.84) și de francezul Hadrien Salvan (1:48.82), informează site-ul oficial al competiției. Duminică, sportivul va înota în proba de 100 de metri liber, cea în care deține recordul mondial.

David Popovici, primul succes în anul 2024. Ce probă a câștigat și la ce competiție

David Popovici, campion mondial și european la inot.

David Popovici nu particpă la Campionatele Mondiale

David Popovici, deținător al recordului mondial în proba de 100 de metri liber, a decis împreună cu echipa sa să nu participe la Campionatele Mondiale din acest an de la Doha, întrecere care se desfășoară între 11 și 18 februarie.

Inotătorul vrea să se pregătească pentru Olimpiada din capitala Franței, din această vară. World Aquatics a programat, în premieră, Campionatele Mondiale într-un an olimpic.

Citește și: David Popovici, în atenția presei internaționale. Cum explică un analist italian secretul înotătorului

Dublu campion mondial în 2022 la 100 și 200 metri liber, românul a fost pe patru la 200 m liber și pe șase la 100 m liber la ediția din 2023 a Mondialelor, care a avut loc la Fukuoka în Japonia, deși era mare favorit.

Brett Hawke, fost înotător australian, cu două medalii mondiale de argint în palmares, acum realizator al podcastului ”Inside with Brett Hawke“, a dat o explicație despre ce a pățit sportivul român în Japonia. Acesta s-a arătat fascinat de finalurile explozive pe care le reușește în timpul curselor David Popovici, când efortul e atât de mare încât corpul ”urlă“ de durere.

”Durerea pe care o simți la viteza pe care o atinge David Popovici, în a doua tură de bazin, a doua tură de 50 de metri… Numai cei care au înotat în ritmul ăsta pot înțelege despre ce vorbim aici!

Citește și: David Popovici, protagonistul unui desen care se întinde pe nouă etaje de bloc. Ce mesaj a cerut să fie scris și unde se află

Eu, când eram sportiv activ, am înotat în acel ritm pentru recordul mondial. Și la a doua tură simțeam că m-a împușcat cineva în apă! Durerea m-a lovit atât de tare în a doua tură, încât, pur și simplu, n-am reușit să mențin ritmul necesar pentru atingerea recordului mondial.

Acest puști menține ritmul și după ce parcurge 75 de metri din 100, de parcă nu s-a întâmplat nimic! E ceva nemaipomenit! N-am nicio explicație pentru ce reușește să facă acest puști!“, spunea Brett Hawke într-un podcast, în septembrie 2022.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele