20 mai 2024 | 14:07

Cum a ajuns Emma Răducanu, tenismena cu tată român, să-și urască părinții. ”Nici măcar nu aveam voie”

SPORT
Cum a ajuns Emma Răducanu, tenismena cu tată român, să-și urască părinții. ”Nici măcar nu aveam voie”
Emma Răducanu / Foto: Profimedia

Emma Răducanu, tenismena cu mamă chinezoaică și tată român, a uimit o lume întreagă după triumful de la US Open la doar 18 ani. De atunci nu a mai strălucit pe teren, iar recent a vorbit despre relația cu părinții săi și de ce au fost momente în care i-a urât foarte tare. Ce a spus Emma Răducanu.

Emma Răducanu, despre părinții ei

Emma Răducanu a devenit un nume în lumea tenisului în anul 2021, când a câștigat US Open. Ea a reușit una dintre cele mai mari surprize din istoria acestui sport, deoarece a triumfat ca jucătoare venită din calificări. Ea s-a impus în finala cu Leylah Fernandez, după zece victorii fără set pierdut. Avea doar 18 ani și 10 luni la vremea respectivă și ocupa locul 150 în lume.

Dar drumul până la marele triumf a fost presărat cu multe greutăți și sacrificii, iar cei care au pus presiune pentru a deveni celebră în sportul alb au fost chiar părinții ei. Tatăl tenismenei, Mihai, român de origine, este cunoscut pentru abordarea exigentă pe care a avut-o în creșterea ei, obligând-o să joce tenis de la o vârstă fragedă și să-și atingă potențialul maxim. Însă, Emma Răducanu a spus că nu le reproșează metodele pe care le-au folosit.

Cum a ajuns Emma Răducanu, tenismena cu tată român, să-și urască părinții. ”Nici măcar nu aveam voie”

Emma Răducanu / Foto: Profimedia

Părinții mei sunt atât de insistenți. Când eram mai mică, erau și mai insistenți. Acum sunt într-un moment în care îmi spun ce cred ei că este cel mai bine, dar își dau seama că, în cele din urmă, cu cât insistă mai mult, cu atât mai mult mă voi opune eu.

Am văzut niște oameni grozavi cu care jucam la juniori și care aveau părinți mult mai îngăduitori, care le spuneau că e în regulă dacă au pierdut. Acei juniori nu mai sunt azi în tenis, așa că nu-mi învinuiesc părinții pentru asta,” a dezvăluit Emma Răducanu pentru The Times.

Ce nu o lăsau părinții să facă pe Emma Răducanu

Câștigătoarea US Open din 2021 a mai afirmat că, pe măsură ce a crescut, relația cu părinții ei s-a schimbat și acum ei o sfătuiesc și îi fac sugestii, dar nu o forțează să facă nimic.

Emma Răducanu a explicat și motivul pentru care au fost multe momente în care și-a urât părinții foarte tare, mai ales în perioada adolescenței, când nu avea libertate absolut deloc.

”Părinții mei se opuneau ferm ideii de a avea iubiți, deoarece interfera cu antrenamentul. Când eram mai mică nici măcar nu aveam voie să mă întâlnesc cu prietenele mele.

Vezi și: Emma Răducanu, ”prizoniera” tatălui său. Dezvăluirea făcută de agentul tenismenei

De multe ori aveam resentimente față de ei. Dar asta m-a făcut să fiu foarte încrezătoare și să mă simt confortabil în propria mea companie, ceea ce este, de asemenea, un mare avantaj,” a completat Emma Răducanu.

Geloasă pe prietenii ei

Emma Răducanu a mai afirmat că simte puțină gelozie față de prietenii ei de școală, din Bromley, care călătoresc sau merg la universitate, în timp ce ea se pregătește pentru turnee. Dar, pe de altă parte, este conștientă că viața de sportiv nu este lungă.

Tenismena le-a mai spus jurnaliștilor că, atunci când îi permite timpul, adoră să cânte la pian, să picteze, să citească cărți de non-ficțiune, să urmărească Tiktok și să meargă, la pizza cu prietenii, deși este foarte atentă la ce mănâncă.

Vezi și: Suma uriașă încasată de Emma Răducanu, cu doar zece meciuri jucate în 2023. Câți bani i-au intrat în cont

Deși, unoeri a suferit din cauza părinților, acum îi place ca aceștia să fie cât mai mult în preajma ei și o însoțesc la turnee atunci când își pot lua liber de la serviciu.

În anul 2022, Emma Răducanu a câștigat aproape 12 milioane de euro și are în derulare contracte cu firme de renume din lume.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele