28 feb. 2024 | 08:59

Cristina a dat lovitura cu o afacere care “te întoarce în copilărie”. Românii stau la coadă, după ce ea a învățat meseria la Viena

ACTUALITATE
Cristina a dat lovitura cu o afacere care “te întoarce în copilărie”. Românii stau la coadă, după ce ea a învățat meseria la Viena

Cu o istorie bogată ce se întinde pe mii de ani, clătitele își găsesc tot mai mult locul în România și în sfera afacerilor. Iată afacerea românească cu care Cristina a cucerit inimile românilor.

Afacere românească de succes

Umplute cu dulceață, ciocolată, caramel, arahide, fructe sau brânză cu stafide și reinterpretate în diverse moduri în funcție de regiune sau de tradiții locale, clătitele au dat naștere la o explozie de magazine specializate, dedicate exclusiv acestui desert.

Unele dintre acestea au devenit chiar locuri de predilecție pentru patiserii formate în cele mai prestigioase centre gastronomice. Indiferent de varianta aleasă, nimeni nu poate evita gustul lor, care te teleportează mereu înapoi în copilărie.

Succesul comercial a influențat și limbajul comun. Într-o clătitărie din Cluj, deliciile dulci și parfumate sunt ambalate în conuri colorate de carton, gata pentru a fi luate cu sine. Prețurile pot ajunge până la 30 de lei pentru un singur produs, dar asta nu descurajează clienții care vin pentru mirosul de vanilie ce te îmbie instantaneu.

Dulciurile care te duc în copilărie

Claudiu, un angajat al clătităriei, spune: „Acum câțiva ani, am simțit nevoia să reinventăm clătita și să surprindem publicul român, mereu în căutarea unor experiențe culinare noi”, conform Stirile ProTV.

În această clătitărie, totul variază între rețeta clasică și multe reinterpretări, dar clătitele mai au, pentru mulți, o calitate. Și în restaurante sunt nelipsite din meniu. O porție de 350 de grame costă 26 de lei. Însă nu doar variantele dulci sunt căutate. Și clătita în variantă sărată este în topul comenzilor – cu carne, brânză, ciuperci, pește sau chiar pané.

Adrian Ruscior, antreprenor, spune: „A prins foarte bine la localnici, la turiști. Din SUA am avut, din Germania, Anglia foarte mulți, și chiar și din India”.

În povestea clătitei apar și oameni care trăiesc o pasiune mistuitoare. Cristina Barb a fondat o școală de patiserie după ce s-a perfecționat în mai multe laboratoare din Viena. A învățat, astfel, că banala clătită se poate transforma într-un desert sofisticat.

Am venit la facultate în București, de la malul mării, acum nouă ani. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, secțiunea Comunicare și Relații ... vezi toate articolele