31 ian. 2024 | 14:02

Gestul de neînțeles al celui mai bine plătit antrenor din lume față de cei care îl umplu de bani. Explicația uluitoare a acestuia

SPORT
Gestul de neînțeles al celui mai bine plătit antrenor din lume față de cei care îl umplu de bani. Explicația uluitoare a acestuia

Nu toți jucătorii care au lăsat Europa pentru bani s-au acomodat în Arabia Saudită. Este și cazul celui mai bine plătit antrenor din lume, care a făcut un gest de neînțeles la adresa celor care îi umplu conturile, în timpul unui meci de la Cupa Asiei. Ce a făcut acesta.

Ce a făcut antrenorul în timpul meciului

Roberto Mancini a renunțat la postul de selecționer al Italiei pentru a prelua naționala Arabiei Saudite, în august 2023, în schimbul unui salariu colosal. El a semnat un contract valabil până în 2027, pentru 40 de milioane de euro. Dar diferențele fotbalistice sunt uriașe în Regat comparativ cu Italia, iar gestul său de la Cupa Asiei i-a jugnit pe saudiți.

Dar, iată, ce s-a întâmplat. Naționalele Arabiei Saudite și Coreei de Sud s-au întâlnit în cel mai așteptat duel din optimile Cupei Asiei. Arabii au condus cu 1-0 până în minutul 90+9, dar la ultima fază sud-coreeni au egalat și, cum scorul a rămas neschimbat după 120 de minute, a urmat loteria loviturilor de departajare. Coreea de Sud, antrenată de Jurgen Klinsmann, s-a impus cu 4-2 și va întâlni Australia în sferturi.

Ceea ce a uimit în finalul meciului a fost gestul lui Roberto Mancini, care a plecat de pe banca echipei sale după două ratări succesive ale arabilor și înainte de executarea penalty-ului de către Coreea de Sud, în condițiile în care acesta putea fi ratat. Dar antrenorul italian a plecat la vestiar înaite de acest moment.

Gestul de neînțeles al celui mai bine plătit antrenor din lume față de cei care îl umplu de bani. Explicația uluitoare a acestuia

Roberto Mancini, selecționer Arabia Saudită. Sursa foto: Profimedia

 

Cum a explicat gestul Roberto Mancini

Gestul selecționerului Arabiei Saudite a creat un val de furie în această țară, mai ales că nici rezultatele nu sunt de partea lui. Cu Roberto Mancini pe bancă, naționala Arabiei a înregistrat patru victorii, două egaluri și patru înfrângeri. Federația saudită a reacționat imediat după acest incident.

Plecarea antrenorului este complet inacceptabilă şi vom discuta asta cu el, pentru a înţelege de ce a făcut aşa ceva. El trebuie să ne explice punctul său de vedere, iar noi vom decide ce măsuri vom lua”, a declarat Yasser Al-Misehal, preşedintele Federaţiei saudite, pentru postul SSC, difuzorul competiţiei în Arabia Saudită.

Citește și: Scene incredibile la Cupa Asiei, după Irak – Iordania. Reporterii l-au atacat pe selecționer, imaginile au ajuns virale VIDEO

Roberto Mancini și-a explicat și el gestul de a pleca la vestiare înainte de executarea penalty-ului de către Coreea de Sud în cadrul conferinței de presă de după meci: ”Îmi cer scuze. Eu am crezut că s-a încheiat”. 

Într-un top al celor mai bine plătiți antrenori din lume, Roberto Mancini ocupă primul loc, cu un salariu de 40 de milioane de euro pe an, urmat de Pep Guardiola, care încasează anual 22,3 milioane de euro, podiumul fiind completat de Jurgen Klopp, care câștigă aproximativ 17,8 milioane de euro pe sezon.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele