24 iul. 2024 | 17:45

Cum rezolvi problemele financiare în cuplu. Cursuri de gestionare a banilor, datoriilor și cheltuielilor cu Banometru.ro, educație financiară în parteneriat cu ING Bank

ACTUALITATE
Cum rezolvi problemele financiare în cuplu. Cursuri de gestionare a banilor, datoriilor și cheltuielilor cu Banometru.ro, educație financiară în parteneriat cu ING Bank

Banometru este un program destinat oricărei persoane care dorește să aibă o viziune mai clară asupra bugetului său și al familiei, iar în 2024, există o versiune a aceleiași inițiative pentru cupluri. Indiferent dacă vă confruntați cu datorii stresante sau aveți nevoie de venituri suplimentare, Banometru a fost creat pentru a vă ajuta, fără a impune limite, fără a vă judeca în raport cu deciziile luate până în acest moment.

„Dacă într-un cuplu, unul dintre parteneri este mai cheltuitor, iar celălalt mai calculat, sau dacă unul trage într-o direcție, iar celălalt în cea opusă, le va fi dificil să construiască pe termen lung, să rămână împreună. Atunci când ei comunică deschis și luptă pentru aceleași obiective, dezvoltarea lor este naturală și vor ajunge la un parteneriat real și puternic pe toate planurile.

Recomand tuturor cuplurilor să investească timp în educația financiară împreună, să citească cărți, să participe la cursuri și seminarii despre gestionarea banilor și investiții. Întâlnim frecvent situații în care un partener știe tot despre finanțele cuplului, iar celălalt nimic, iar asta poate genera multe tensiuni și chiar haos.
Ne bucurăm să lansăm acest program alături de partenerii noștri de la ING, pentru a normaliza conversațiile despre bani, pentru a consolida relația de cuplu și a-i da mai multă stabilitate și siguranță” – Corneliu Ionescu, Trainer & Coach Banometru.

Tot ce trebuie să faci este să îți creezi un cont simplu și rapid folosind acest link pentru a avea acces gratuit la cursurile video sau la un coach. Programul se adresează atât persoanelor singure, cât și cuplurilor care doresc să își gestioneze mai bine finanțele.

Educație financiară în cuplu cu Banometru și ING

Banometru și ING au lansat sesiuni gratuite de coaching financiar pentru cupluri, pentru a ajuta partenerii să își armonizeze obiectivele financiare și să își planifice mai eficient bugetul comun. Aceste ședințe sunt personalizate pe nevoile specifice ale cuplurilor, pentru a traversa cu succes provocările lor financiare și a consolida relația sănătoasă de cuplu. Sesiunile se desfășoară online și se pot înscrie cupluri din toată țara.

Partenerii vor învăța cum să comunice deschis despre bani și să colaboreze pentru a atinge obiectivele financiare comune. În cadrul acestor sesiuni, coach-ul va crea împreună cu participanții un plan personalizat și aplicabil. Vor fi discutate subiecte precum gestionarea banilor la comun, rambursarea datoriilor, crearea unui fond de urgență sau de siguranță, economisirea pentru o locuință sau alt scop comun, precum și creșterea sau diversificarea veniturilor.

Coachii Banometru sunt specialiști independenți și vor ajuta cuplurile să își gestioneze banii la comun, să își ramburseze datoriile, să își crească veniturile și să își optimizeze cheltuielile cu ajutorul unui buget. Aceștia nu vor încerca să vândă produse financiare sau să îi convingă să acceseze un credit. Pentru înscriere, poți folosi acest link.

Ce vor discuta cuplurile la ședințele de coaching?

Sesiunile încep cu identificarea obiectivelor financiare individuale și comune, analizarea veniturilor și cheltuielilor, și crearea unui plan personalizat. Vor fi abordate subiecte precum gestionarea banilor la comun, rambursarea datoriilor, economisirea pentru scopuri comune și creșterea veniturilor. Coach-ul va oferi sprijin continuu, fără a judeca deciziile financiare ale partenerilor.

De asemenea, cuplurile vor învăța să comunice eficient despre bani și să colaboreze pentru a atinge obiectivele financiare comune. Acest proces poate include dezvoltarea unor strategii pentru reducerea datoriilor, stabilirea unui fond de urgență și crearea unui plan de economii pe termen lung. Coach-ul va ajuta cuplurile să identifice și să prioritizeze nevoile și dorințele, asigurându-se că fiecare partener este implicat activ în gestionarea finanțelor comune.

banometru ing cupluri

Cum funcționează Banometru

Banometru este un program gratuit și voluntar de sănătate financiară, unde te poți înscrie și renunța oricând dorești. A fost creat de Asociația Educație pentru Viața Reală (AEVR) în parteneriat cu Asociația pentru Relații Comunitare și ING Bank. Scopul acestuia este să ofere sprijin celor care doresc să atingă o sănătate financiară solidă. După crearea contului, vei avea acces la toate cursurile, resursele și instrumentele necesare pentru a-ți îmbunătăți gestionarea banilor. De asemenea, Banometru oferă sprijinul unui coach financiar, acces la cursuri de educație financiară ușor de înțeles, susținerea unei comunități prietenoase pentru păstrarea motivației și resurse practice pentru a ajunge la o relație echilibrată cu banii.

Ce obligații ai prin participare?

Participarea la Banometru nu implică nicio obligație. Programul este gratuit și te înscrii în mod voluntar. Dacă, la un moment dat, simți că nu mai dorești să continui, poți renunța fără nicio consecință. Intenția echipei din spate este să ofere sprijin și resurse celor care doresc să își îmbunătățească situația financiară.

Cum începi să câștigi de pe urma Banometru

Primul pas este să îți creezi un cont pe platforma Banometru. Astfel, vei putea să accesezi o serie de materiale exclusive: cursuri, webinarii, instrumente de lucru. Secțiunea dedicată utilizatorilor îți pune la dispoziție aceste materiale, inclusiv calendarul evenimentelor viitoare și temele acestora.

Condițiile de participare la program

Pentru a participa la Banometru, trebuie să ai peste 23 de ani și să locuiești în România. Este necesar să ai datorii și să dispui de un cont activ de WhatsApp și o adresă de e-mail. Programul durează 30 de zile, timp în care vei participa la webinarii, vei rezolva teme și vei beneficia de sprijinul coach-ilor Banometru. La final, vei putea să îți îmbunătățești situația financiară și să intri într-o tombolă cu premii.

Banometru este alături de tine în fiecare pas al drumului spre o sănătate financiară mai bună. Programul de lucru al organizațiilor partenere și care oferă ședințele de coaching individual este de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 – 18:00. O parte dintre consilierii sau îndrumători pot oferi serviciile de coaching după-masă, iar dacă poți participa doar în acest interval orar la aceste activități, există flexibilitate în acest sens. Te poți înscrie la aceste ședințe indiferent dacă ai parcurs sau nu cursurile disponibile. Totuși, pentru că numărul de ședințe de coaching este limitat, prioritate vor avea cei aflați în situații financiare dificile. Dacă te afli într-o situație stabilă financiar, ideal ar fi să începi cu cursurile și resursele disponibile.

Cum se desfășoară o ședință de coaching?

O sesiune de coaching durează o oră. Alături de coach, la prima sesiune îți vei stabili un obiectiv financiar și vei crea un plan pentru a-l atinge. La întâlnirile ulterioare veți discuta despre cum merge implementarea planului, cu ce provocări te confrunți și vei primi suport pentru a identifica posibile soluții.

În cadrul ședințelor de coaching, coach-ul îți va oferi sprijin și îndrumare pentru a naviga provocările financiare și a-ți îmbunătăți abilitățile de gestionare a banilor. Vei învăța cum să creezi un buget eficient, să prioritizezi cheltuielile și să economisești pentru obiectivele tale pe termen lung. Coach-ul va lucra împreună cu tine pentru a dezvolta strategii personalizate care să răspundă nevoilor și circumstanțelor tale specifice. Ca referință, un coach este un fel de mentor, îndrumător sau consilier care este alături de tine pe parcursul aventurii tale spre a-ți administra mai bine banii, cheltuielile, datoriile, investițiile și, în general, interacțiunea cu banii.

Coaching-ul financiar gratuit din programul Banometru îți permite să discuți individual cu un specialist despre provocările tale financiare, online, la telefon sau față în față. Astfel, vei beneficia de îndrumare personalizată pentru a găsi soluții la dificultățile financiare cu care te confrunți și a lua decizii mai bune în gestionarea banilor. În cadrul Banometru poți solicita 1-4 ședințe de coaching financiar, toate gratuite.

Conform descrierii oficiale, coach-ul este „antrenorul” tău personal pentru sănătate financiară. El nu va face „munca din teren” în locul tău, ci te va ghida într-un proces de explorare și identificare de soluții. Din acest punct de vedere, „mingea” e la tine!

Ce este provocarea Banometru, disponibilă în această perioadă?

Participarea la provocarea Banometru îți oferă oportunitatea de a scăpa parțial sau integral de datorii și de a învăța să gestionezi mai bine finanțele personale. Vei primi resurse și informații gratuite pentru a trece de la teorie la practică, aplicând soluțiile financiare în viața ta. Programul îți oferă un mediu sigur, unde nu ești judecat pentru deciziile tale financiare și poți găsi inspirație și suport de la persoane care se confruntă cu aceleași provocări.

Pașii provocării

  1. Pasul 1: Completezi formularul de înscriere.
  2. Pasul 2: Primești un email cu detalii și data primului webinar, care dă startul oficial al provocării (asigură-te că verifici și folder-ul SPAM/JUNK).
  3. Pasul 3: Vei fi adăugat pe un grup de comunicare cu puțin timp înainte de webinarul de start.
  4. Pasul 4: Participi la primul webinar, ne cunoaștem mai bine și poți să pui întrebări despre provocare.
  5. Pasul 5: Timp de 30 de zile, participi activ la webinariile online, rezolvi temele primite pe e-mail și pe grupul tău de lucru în ritmul tău, folosind resursele puse gratuit la dispoziție. Pe grup, alături de colegii de provocare și cu îndrumarea coach-ilor Banometru, împărtășim idei, îngrijorări, reușite, beneficiind de inspirația și motivația generate de discuții.
  6. Pasul 6: Te eliberezi de unele datorii, iar la ultimul webinar sărbătorim succesele tuturor și extragem câștigătorii premiilor.

Ce trebuie să știi despre participare

În cadrul provocării NU ești invitat să cumperi absolut nimic și nici nu sunt promovate anumite servicii financiare sau credite. Este necesar să locuiești în România, să ai peste 23 de ani și să ai datorii (rate la bănci, la IFN-uri, datorii la prieteni sau familie, restanțe la facturi sau facturi mai mari care te pun în dificultate, restanțe la plata unor impozite și taxe). De asemenea, este necesar să ai un cont activ de WhatsApp și o adresă de e-mail pe care o verifici des.

Echipa din spatele Banometru promite că datele tale personale sunt în siguranță și nu sunt divulgate numele tău sau alte informații despre tine fără permisiunea ta expresă. De asemenea, Banometru nu cere detalii despre carduri, plăți sau investiții mai ales pe canalele de social media. Cu toate acestea, este important să te asiguri că orice interacțiune cu platforma se realizează doar pe canalele oficiale corecte sau direct cu coach-ul tău. Dacă primești mesaje suspecte, verifică cu atenție sursa lor și raportează situația.

Banometru și ING Bank – rezultate, beneficii și statistici

Banometru a ajutat deja peste 25.000 de persoane să își îmbunătățească situația financiară. Participanții au reușit să achite datorii și să facă economii semnificative. Prin programul organizației non-profit, poți învăța să gestionezi mai bine datoriile, să aplici soluțiile financiare în viața ta și să beneficiezi de suportul unei comunități prietenoase.

Printre rezultatele impresionante ale Banometru se numără faptul că participanții au achitat datorii în valoare de 1.849.755 lei și au realizat economii de 1.452.046 lei după intrarea în program. Aceste cifre demonstrează eficiența programului și beneficiile pe care le poate aduce în gestionarea finanțelor personale.

Potrivit unui studiu organizat de ING Bank România, 38% dintre românii care își împart cheltuielile cu partenerul de viață sau cu familia nu și-au monitorizat aceste cheltuieli în niciun fel în ultimii doi ani. Doar 29% dintre aceștia au obiective financiare stabilite împreună, iar 17% au un buget bine definit pentru viitor.

În ceea ce privește comportamentul de economisire, partenerii pun bani deoparte împreună în principal pentru vacanțe (61%), apoi pentru îngrijirea sănătății (45%) și viitorul copiilor (44%). Doar 29% dintre respondenți au declarat că au un fond de urgență împreună, format din 3-6 salarii.

Pentru mai multe detalii despre eforturile din spatele acestui program gratuit, accesează Banometru aici. Așa vei începe călătoria ta spre o viață financiară echilibrată și datorii mai puține. Vei avea acces la mecanisme clare și potrivite pentru tine în scopul materializării dorințelor sau idealurilor tale monetare. Dacă vrei o mostră vizavi de modul în care se pune problema la Banometru, am vorbit în clipul de mai jos cu Corneliu Ionescu din cadrul acestui proiect de educație financiară.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele