16 apr. 2024 | 09:43

Are o avere de peste 2 milioane de dolari și a spus care e cel mai bun lucru pentru România. ”N-a avut niciodată asta”

SPORT
Are o avere de peste 2 milioane de dolari și a spus care e cel mai bun lucru pentru România. ”N-a avut niciodată asta”
Dolari americani / Foto: Profimedia

Ion Țiriac (84 de ani) este al doilea cel mai bogat român al momentului, după Daniel Dines (52 de ani), a cărui avere a fost estimată la 2,7 miliarde de dolari. Fostul jucător de tenis, ajuns miliardar după ce a intrat în afaceri, a dezvăluit recent ce afacere de top va pune pe picioare la București.

Ion Țiriac își pilotează singur avionul la 84 de ani

Deși are o vârstă înaintată, Țiriac este o persoană extrem de activă, motiv pentru care se tot plimbă prin lume, de la o zi la alta.

La un astfel volum de muncă, magnatul se deplasează cel mai bine cu avionul personal, pe care de multe ori îl pilotează chiar el.

Ion Tiriac.

Ion Tiriac.

”Vedeţi, toată lumea, avion-avion… Cu bicicleta n-ajung acolo unde trebuie să ajung. Într-o zi să ajung la Florenţa, să-mi văd de Italia, în Spania, să-mi văd de Spania şi pe urmă să dorm la Monte Carlo şi a doua zi să fiu înapoi în Bucureşti, ca să mă duc la Abu-Dhabi.

Nu am cum, cu bicicleta nu am cum. Sunt foarte puţin în România, vă rog să mă scuzaţi”, a spus Țiriac.

Citește și: Ion Țiriac a luat o decizie radicală. O afacere de zeci de milioane de euro a picat în ultimul moment

Deși susține că stă puțin în țara sa, Țiriac a avut mereu ambiția de a repune Bucureștiul pe harta sportului-alb. Și este pe drumul cel bun, datorită turneului ATP 250 Țiriac Open, cel mai bun important turneu pe care l-a avut vreodată România, după cum susține chiar el.

  • Turneul de tenis Ţiriac Open (ATP 250) se desfășoară la Baza Sportivă Năstase/Marica din Capitală, în perioada 15-21 aprilie 2024.

ATP 250 Țiriac Open, mândria omului de afaceri. ”Cel mai bun turneu pe care l-a avut România”

Competiţia de tenis, a cărei licenţă este deţinută de Ion Ţiriac, a revenit la Bucureşti după opt ani, timp în care a fost organizată peste hotare, după ce baza sportivă Arene BNR din Capitală a fost închisă din motive de siguranţă.

Aşa cum e terminat şi proiectul cu patinoarul de la Braşov, pentru că primăria de acolo nu a fost de acord să îi ia gratis pentru că are anumite legi. Am obosit şi eu să mă rog de toată lumea. Să facem ce putem să facem cu turneul ăsta. Pentru că este cel mai bun turneu de ATP 250 pe care l-am avut vreodată în România, a spus Țiriac.

Țiriac a mai spus că nu se aștepta ca revenirea turneului de tenis la București să se bucure de un mare succes. Turneul este deja sold-0ut.

Obiectivul lui Țiriac: ”Mor cu speranța”

În plus, omul de afaceri a mai spus și ce obiectiv îndrăzneț are cu această nouă competiție.

”În 2016 a fost ultimul turneu aici, iar acum l-am adus înapoi. Îi mulţumesc domnului Marica şi domnului Năstase pentru că ne-au pus la dispoziţie acest club.  Dar şi fiului meu îi mulţumesc pentru că mi-a dat bani ca să fac treaba asta cu turneul.

Vom mai sta un an aici cu turneul… deci probabil va fi aici şi anul viitor.

Pe mine m-a fascinat faptul că românilor le-a căzut bine acest turneu, şi-au adus aminte de el, şi acum, din câte am înţeles, este sold-out. Aşa că îl păstrăm şi mergem mai departe.

Poate încet-încet vom mai avea şi nişte băieţi în primii 500 din lume sau în primii 200 dacă se poate, că în primii 20 mor cu speranţa”, a mai spus Țiriac.

Citește și: Ion Țiriac a fost corectat de un copil și a rămas fără cuvinte: ”De unde știi?”

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele