20 apr. 2024 | 06:40

Android 15 îți pune „bețe în roate”. Ce s-ar putea întâmpla cu funcția Bluetooth pe telefonul tău

ACTUALITATE
Android 15 îți pune „bețe în roate”. Ce s-ar putea întâmpla cu funcția Bluetooth pe telefonul tău

Există o vreme, acum câțiva ani, când mulți dintre noi efectiv dezactivau Bluetooth-ul pe Android dacă nu îl foloseau.

Bluetooth-ul nu era atât de important ca astăzi, iar unii utilizatori presupuneau că acesta ar putea consuma bateria telefonului.

Ce se întâmplă în prezent

În prezent, însă, majoritatea oamenilor păstrează Bluetooth-ul activ tot timpul. Și pe măsură ce Bluetooth-ul devine chiar mai esențial, Google face mai greu să îl dezactivezi.

Google ar putea adăuga o funcție de activare automată a Bluetooth-ului în viitoarea actualizare Android 15.

Un șir de coduri într-o versiune beta recentă a Android, când este activată, indică că Bluetooth-ul ar putea rămâne activ tot timpul.

Presupunem că această funcție nu va fi obligatorie, dacă vrei să dezactivezi complet Bluetooth-ul fără ca telefonul să îl activeze din nou, probabil că poți face acest lucru – sau sperăm.

Deși nu cunoaștem multe despre această funcție, probabil că este un pas pregătitor pentru rețeaua Google Find My Device.

Google se pregătește pentru Find My Device

Google lansează în prezent propria tehnologie de localizare în rețea pentru a concura cu serviciul Find My al Apple. Find My Device folosește Bluetooth-ul pentru a detecta dispozitivele din apropiere și pentru a raporta anonim locația acestora la serverele Google.

Find My Device este mai puțin util atunci când telefoanele au Bluetooth-ul dezactivat, astfel încât pentru ca acesta să funcționeze la fel de bine pe cât își dorește Google, utilizatorii trebuie să aibă Bluetooth-ul activat.

Trebuie menționat că și Apple folosește o funcție de „activare automată a Bluetooth-ului” pentru a-și susține rețeaua de localizare.

Dacă dezactivezi Bluetooth-ul pe un iPhone, acesta se va activa din nou după o zi. Acest lucru se întâmplă și când dezactivezi Wi-Fi-ul pe un iPhone, ceea ce înseamnă că Google ar putea introduce la un moment dat și o funcție de activare automată a Wi-Fi-ului.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele