01 mart. 2024 | 08:30

Amendă de până la 3.300 de lei pentru șoferii care fac asta în trafic, Codul Rutier este clar. Rămâi și fără permis de conducere până la 150 de zile

ACTUALITATE
Amendă de până la 3.300 de lei pentru șoferii care fac asta în trafic, Codul Rutier este clar. Rămâi și fără permis de conducere până la 150 de zile

Un incident grav de circulație a avut loc pe Autostrada A1 în zona Sibiu, unde un șofer a fost surprins circulând pe contrasens, riscând viețile multor participanți la trafic.

Acest comportament iresponsabil nu numai că a stârnit indignare în rândul publicului, dar a atras și atenția autorităților competente care au demarat investigații pentru a-l identifica pe conducătorul auto și a-i aplica sancțiunile corespunzătoare.

Reacția Poliției și sancțiunile din Codul Rutier

Poliția Județeană Sibiu, prin vocea purtătoarei de cuvânt Elena Welter, a confirmat că au fost inițiate proceduri pentru identificarea șoferului implicat în acest incident periculos. Incidentul a fost documentat și distribuit pe rețelele de socializare, devenind viral și sporind astfel conștientizarea cu privire la pericolele comportamentului necorespunzător în trafic.

Conform legislației rutiere din România, circulația pe contrasens, în special pe autostradă, este considerată o contravenție gravă și se sancționează cu amenzi consistente, între 1.485 și 3.300 de lei. În plus, șoferii prinși în această faptă riscă suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 120 de zile. Dacă incidentul a dus la producerea unui accident cu pagube materiale, perioada de suspendare a permisului poate fi extinsă cu încă 30 de zile, ajungând astfel la 150 de zile de suspendare.

Codul Rutier este clar, șoferii trebuie să știe

Poliția subliniază necesitatea respectării stricte a regulilor de circulație pentru a asigura siguranța tuturor participanților la trafic. Semnele rutiere și marcajele sunt elemente esențiale pentru orientarea șoferilor pe drumurile publice, iar ignorarea lor poate avea consecințe fatale.

Aceste măsuri și sancțiuni sunt menite să servească drept avertisment pentru toți conducătorii auto și să promoveze o conduită responsabilă în trafic. Siguranța rutieră este o responsabilitate comună, iar fiecare șofer are datoria de a contribui la protejarea vieții proprii și a celorlalți participanți la trafic.

Incidentul de pe Autostrada A1 reprezintă un exemplu alarmant al riscurilor la care sunt expuși șoferii și pasagerii din cauza neglijenței și a nerespectării regulilor de circulație. Prin urmare, este imperativ ca toți șoferii să conștientizeze gravitatea faptelor lor și să adere strict la regulile Codului Rutier, pentru a evita astfel de incidente periculoase în viitor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele