22 ian. 2024 | 09:51

Adrian Mutu va avea un salariu record la CFR. Câți bani va încasa antrenorul

SPORT
Adrian Mutu va avea un salariu record la CFR. Câți bani va încasa antrenorul

CFR Cluj s-a despărțit de Andrea Mandorlini (63 de ani) după primul meci din 2024, în urma înfrângerii cu FC Botoșani. Înlocuitorul italianului este Adrian Mutu, cel care va avea un salariu record pentru SuperLiga. Detaliile contractului pe care ”Briliantul” îl va avea în Gruia.

Adrian Mutu va semna cu CFR Cluj

Eșecul cu FC Botoșani i-a fost fatal lui Andrea Mandorlini, tehnicianul care se afla pe banca CFR-ului din vara anului 2023. Patronul Nelu Varga nu a mai suportat situația și l-a dat afară. ”Nu se mai poate, nu mai suport să văd echipa jucând așa. Când nu ești în stare să bați la ultima clasată nu mai avem ce să discutăm! Nu vreau să ajung săjoc în play-out”, a spus patronul CFR-ului după meciul cu Botoșani.

Șefii din Gruia s-au mișcat repede și s-au înțeles cu Adrian Mutu pentru a prelua echipa. Tehnicianul era liber de contract după despărțirea de Neftchi Baku. ”Briliantul” va semna o înțelegere pe doi ani și jumătate și va avea ca obiectiv să prindă unul dintre primele două locuri, iar  în sezonul viitor trebuie să califice echipa în grupele Europa League.

Adrian Mutu va avea un salariu record la CFR. Câți bani va încasa antrenorul

Adrian Mutu.

Salariu record pentru Adrian Mutu în SuperLiga

Adrian Mutu va avea un salariu record în SuperLiga. El și staff-ul său vor încasa lunar la Cluj 35.000 de euro în total, scrie Fanatik. Salariul ”Brliantului” va fi de 15.000 de euro pe lună, unul dintre cele mai mari din campionatul românesc. Prin comparație, la Rapid, fostul atacant al naționalei câștiga 12.000 de euro pe lună.

Nelu Varga i-ar mai fi promis lui Adrian Mutu și o serie de bonusuri: unul pentru câștigarea titlului, încă unul pentru fiecare jucător de la CFR convocat la echipa națională și altul pentru fiecare jucător tânăr promovat la echipă.

Citește și: Adrian Mutu se laudă că „a umplut cu bani” buzunarele lui Dan Șucu. „Aproape șase milioane de euro”

„Briliantul” a ajuns deja la Cluj și a făcut programul echipei pentru meciul cu FC Voluntari, din etapa a 23-a. CFR Cluj este pe locul doi în SuperLigă, la opt puncte în spatele liderului FCSB. Dacă va câștiga cu UTA, echipa lui Gigi Becali se va distanța la 11 puncte de ardeleni. În primul meci din 2024, ardelenii au pierdut pe terenul ultimei clasate, FC Botoșani, scor 0-1.

Cariera lui Adrian Mutu

În cariera sa, Adrian Mutu le-a mai pregătit pe FC Voluntari, Al Wahda U23, România U21, FCU Craiova, Rapid și Neftchi Baku, de care s-a despărțit după Crăciun. În Azerbaijan, tehnicianul avea un salariu de aproximativ 55.000 de euro pe lună.

Adrian Mutu are 77 de selecții și 35 de goluri pentru naționala României și este cel mai bun marcator al „tricolorilor”, la egalitate cu Gică Hagi. Inter, Chelsea, Juventus și Fiorentina se numără printre cele mai importante echipe la care a evoluat Adrian Mutu de-a lungul carierei sale.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele