23 ian. 2024 | 12:16

A pus România pe hartă la campionatul mondial de la Tokyo. Sorin Zaharia a urcat pe podium într-un domeniu inventat de japonezi

ACTUALITATE
A pus România pe hartă la campionatul mondial de la Tokyo. Sorin Zaharia a urcat pe podium într-un domeniu inventat de japonezi

Echipa României a strălucit la Tokyo, într-un domeniu unde excelența și perfecțiunea sunt la ele acasă. La World Sushi Cup, mândria gastronomiei japoneze, Sorin Zaharia, împreună cu echipa ZenSushi, a adus România în lumina reflectoarelor internaționale, cucerind locul I la categoria „Creative Sushi Open Competition” și locul 3 în clasamentul general.

Triumful la World Sushi Cup

Competiția desfășurată între 18-20 ianuarie 2024 a fost nu doar o demonstrație de măiestrie culinară, ci și un veritabil câmp de bătălie pentru cei mai buni sushi chefs din lume. Evenimentul a fost sponsorizat de Ministerul Japonez de Agricultură și organizat de All Japan Sushi Association, având ca obiectiv îmbunătățirea standardelor și identificarea celor mai talentați bucătari de sushi. Participanții au fost aleși în urma competițiilor locale de prestigiu, cum ar fi Nordic Sushi Cup și Championnat de France de Sushi.

Sorin Zaharia, împreună cu Andrei Zaharia, care a primit premiul special „Yamasa Soy Sauce”, și Iulian Constantin, care a obținut al doilea Dan și distincția de GoodWill Ambasador în România, au ridicat ștacheta într-un domeniu unde Japonia este considerată incontestabilul lider.

Citește și: Cum arată meniul celui mai „monstruos” culturist din lume. Colosul din Cehia mănâncă zdravăn de șapte ori pe zi – GALERIE FOTO

Conexiunea românească cu arta culinara japoneză

Președintele onorific al juriului și coproprietar al lanțului de restaurante ZenSushi, Iulian Constantin, a vorbit despre călătoria echipelor românești în universul sushi-ului, despre dedicația și pasiunea cu care aceștia se antrenează în Japonia, explorând și asimilând secretele tradiționale ale preparării sushi-ului în stil Edo Mae.

„Sunt onorat de titlul de Goodwill ambasador acordat de Ministerul Agriculturii din Japonia, reflect asupra călătoriei noastre în universul sushi-ului. Cu cel de-al doilea Dan în sushi și succesul impresionant al bucătarilor șefi din echipa ZenSushi, simt o conexiune cu arta culinară japoneză, visul nostru fiind să ajungem la apogeul lumii sushi-ului.

Echipa României, se antrenează intens în Japonia, explorând și asimilând secretele tradiționale ale preparării sushi-ului în stil Edo Mae. Ne străduim să creăm nu doar experiențe gastronomice memorabile, ci și să ducem arta noastră la niveluri de excelență.”, a declarat Constantin Iulian, Președintele onorific al juriului, coproprietar al lanțului de restaurante ZenSushi, organizatorul Romanian Sushi Cup.

Echipa României nu se mulțumește doar să creeze experiențe gastronomice memorabile, ci urmărește să ducă arta culinară la niveluri de excelență, prin pregătire intensă și o înțelegere profundă a tradițiilor japoneze. Constantin Iulian, care a primit distincția onorifică de GoodWill Ambasador acordată de Ministerul Agriculturii din Japonia, reflectă asupra succesului echipei și asupra visului de a atinge apogeul în lumea sushi-ului.

Citește și: Tonul reinventat pentru vegani ar putea fi cel mai bun argument să renunți la carne

Sorin Zaharia

Sorin Zaharia la Campionatul Mondial

Viitorul sushi-ului în România

Succesul echipei României la World Sushi Cup este un testament al talentului și al muncii asidue, dar și o punte între culturile și bucătăriile românească și japoneză. Este o dovadă că arta culinară nu cunoaște granițe și că dedicarea și respectul pentru tradiții pot duce la recunoaștere internațională.

Cu aceste realizări remarcabile, echipa ZenSushi nu doar că a pus România pe harta culinară mondială, dar a deschis și apetitul publicului românesc pentru sushi, stimulând interesul pentru gastronomia niponă și pentru standardele înalte pe care le presupune. Urcarea pe podiumul World Sushi Cup este un moment de mândrie națională și o inspirație pentru toți cei care aspiră să își ducă meseria la nivel de artă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele