16 aug. 2023 | 10:55

YouTube Music vine cu o îmbunătățire semnificativă. Ce este Samples, cum fucționează

ACTUALITATE
YouTube Music vine cu o îmbunătățire semnificativă. Ce este Samples, cum fucționează

YouTube Music va primi un feed video vertical numit Samples, pe care YouTube îl descrie ca fiind o modalitate de a găsi muzică pe gustul tău.

Samples se află într-o filă nouă din partea de jos a aplicației, alături de feedul pentru acasă, biblioteca și secțiunea de explorare.

Dacă atingi Mostre (Samples), va începe automat un scurt videoclip vertical al unei melodii despre care YouTube Music crede că îți va plăcea.

YouTube Music mizează pe ceea ce îți place deja

Bineînțeles, melodiile vor fi recomandate în funcție de gusturile tale, cu accent pe artiștii care îți plac, dar și pe cei care au ceva în comun cu aceștia.

Aplicația are deja mai multe liste de redare adaptate la obiceiurile tale de ascultare, inclusiv un supermix care reunește artiștii ascultați de tine.

Există, de asemenea, un playlist Discover care, în mod natural, se concentrează pe lucruri cu care nu ești familiarizat, dar care poate ți-ar putea plăcea, în funcție de istoricul tău.

Managerul de produs YouTube Music, Gregor Dodson, a declarat pentru Engadget că algoritmul pentru feedul de Samples este puțin diferit și că încearcă să plaseze conținut între cele două liste de redare, evidențiind artiști pe care s-ar putea să-i știi.

Clipurile pe care le vei vedea în Samples durează doar 30 de secunde, dar este suficient pentru a-ți oferi o idee despre melodie.

Dacă nu este ceea ce cauți, glisează în sus și vei sări la o altă melodie.

Spotify a adăugat recent propriul flux video vertical, dar este mai puțin pentru descoperire și mai mult pentru a oferi o modalitate de a parcurge rapid previzualizările melodiilor din listele de redare.

Dar, având în vedere că atât Spotify, cât și YouTube Music implementează un astfel de algoritm, se pare că vom observa mai multe aplicații care vor face același lucru în curând.

Rămâne de văzut cât de bine va funcționa îmbunătățirea și cum te va ajuta să descoperi muzică nouă.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele