07 apr. 2023 | 09:25

Xbox Game Pass rămâne un nume important în industria jocurilor: ce titluri trebuie să încerci

ACTUALITATE
Xbox Game Pass rămâne un nume important în industria jocurilor: ce titluri trebuie să încerci

Xbox Game Pass merită fără îndoială taxa de abonament.

Definind industria, anul trecut Game Pass a împins Sony să capituleze în sfârșit și să relanseze PlayStation Now ca un serviciu competitiv, dar care încă se simte cu câțiva pași în urmă.

Game Pass oferă acces la o bibliotecă de jocuri video în stil Netflix pe care le poți descărca și juca.

Amploarea serviciului este destul de descurajantă în acest moment, iar jucătorii pot ajunge cu ușurință în acea stare de fugă asemănătoare Netflix de navigare, dar care nu aleg niciodată.

Acestea sunt, în totalitate neștiințifice, unele dintre cele mai bune jocuri în prezent pe Xbox Game Pass.

Mass Effect: ediție legendară

La peste un deceniu de la încheierea sa, trilogia Mass Effect este încă o mărturie a BioWare în cea mai bună formă.

Seria RPG științifico-fantastică este în flux în acest moment, cu un nou joc pe drum, dar povestea originală a comandantului Shepard și a echipajului din Normandy trece testul timpului, mai ales după actualizările primite de toate cele trei jocuri ca parte a ediției legendare remasterizate. Deși da, sunt împărțite în trei jocuri, trilogia Mass Effect este structurată ca o serie episodică, fiecare intrare ulterioară permițându-ți să îți transferi personajul personalizat și deciziile lor în jocul următor. Nu orice decizie sfârșește prin a modifica jocul la un nivel fundamental, dar natura continuă a acestor jocuri se simte mult mai pronunțată atunci când le poți juca pe toate într-un singur lansator. Este un serial defectuos, frumos și, chiar și după tot acest timp, nu există nimic asemănător.

Dacă nu ai mai jucat niciodată Mass Effect și ai un abonament Game Pass trebuie să-l încerci.

A Plague Tale: Requiem

Acolo unde odată a fost Innocence, acum stă Requiem. Deși este păcat că ambele jocuri nu sunt în Game Pass în același timp, continuarea a schimbat locurile cu originalul, ceea ce înseamnă că ai cea mai recentă lansare din această poveste infestată de șobolani.

Frații Hugo și Amicia trebuie să se strecoare și să lupte într-o lume medievală plină de șobolani, înfricoșări și moarte, încercând să ajungă pe o insulă legendară care ar trebui să le ofere siguranță.

Amicia este în mod clar capabilă să gestioneze lucrurile în timp ce Requiem se înclină spre aspectul de luptă al gameplay-ului său.

Requiem se simte ca unul dintre jocurile iconice de la Sony bazate pe narațiuni, iar performanțele fiecărui personaj sunt incredibile.

Lost in Random

Lost in Random, una dintre marile surprize care au zburat sub rada, îmbină genurile cu o ușurință uimitoare. Acțiunea în timp real este întreruptă de momente de luptă pe rând, care prezintă elemente ale jocurilor de tipul Hearthstone sau Magc. Pe măsură ce joci, vei găsi cărți — o sabie, un arc, o vrajă — pe care le poți folosi pentru a personaliza un pachet. Apoi, atunci când lupți, poți să îngheți lupta și să joci o carte, oferindu-ți temporar instrumentul de distrugere al cărții date, ducând la răsturnări imprevizibile în fiecare luptă.

Este o combinație încântătoare atât de tactici de la moment la moment, cât și de strategie pe termen lung.

Lost in Random este realizat într-un stil de animație încântător, inspirat direct din opera gotică și capricioasă a regizorului de film Tim Burton, în slujba unei narațiuni de basm similare lui Burton.

Lego Star Wars: Saga Skywalker

Spre deosebire de atâtea alte jocuri video legate de filme, Lego Star Wars: The Skywalker Saga nu este un joc construit fără bani, grăbit și menit să producă bani. În schimb, este unul dintre cele mai bune jocuri Star Wars făcute vreodată și este acum disponibil pe Game Pass!

Skywalker Saga combină fără efort toate cele nouă filme principale într-un joc masiv de acțiune și aventură în lume deschisă, care este atât un răsfăț pentru fanii Star Wars, cât și perfect pentru copii și familii pentru a se juca împreună. Prezintă sute de puzzle-uri, personaje, planete, nave spațiale și o mulțime de glume amuzante și gaguri. Și a primit și mai multe personaje de la lansare. Și toate acestea arată fantastic, cu fiecare personaj Lego și navă acoperită de detalii precum zgârieturi, praf și murdărie.

Este cu adevărat un joc special și unul pe care fanii Star Wars ar trebui să îl joace cu siguranță.

Death’s Door

Death’s Door, un joc de acțiune izometric despre viața de apoi, nu are niciun pixel deplasat. Joci ca o cioară, un agent de bază la o agenție responsabilă cu păstorirea sufletelor la locul lor de drept după moarte. Lupta este dură, sigur, dar bine reglată în măsura în care știi că fiecare eșec este vina ta.

Luptele cu boșii sunt necruțătoare, cerându-ți să memorezi tipare, să te ștergi de praf și să încerci din nou (și din nou). Temnițele inventive se desfășoară încet, dezvăluindu-se ca labirinturi complexe. Death’s Door este ancorat în plus de o poveste deșteaptă, cu o abordare emoționantă, dar plină de umor asupra vieții, morții și tot ce se află între ele.

Hellblade: Senua’s Sacrifice

Hellblade: Senua’s Sacrifice este un joc solid de acțiune la persoana a treia, dar acesta nu este atracția principală. Personajul, Senua, un războinic pict fictiv care a trăit în anii 900, suferă de psihoză. Dezvoltatorul Ninja Theory a apelat la un grup de experți în sănătate mintală pentru a prezenta în mod corespunzător realitățile afecțiunii. Cu siguranță vei dori să-l joci cu căști, deoarece Senua experimentează halucinații auditive („Furii”, după ea). Designul sonor de acolo este de neegalat.

Slay the Spire

Biblioteca Game Pass se schimbă în mod constant și este prea ușor de ratat atunci când jocuri grozave ajung în linie. Așadar, știri flash: Slay The Spire, roguelike-ul care construiește pachete care a inspirat o mie de roguelike-uri care construiesc pachete, este în Game Pass.

Bătăliile sunt pe rând. Cu fiecare victorie reușită, navighezi pe căi ramificate până în vârful unei turle, unde te confrunți cu un bos.

Fiecare rundă adaugă mai multe cărți potențiale la rotație, permițându-ți să schimbi strategiile în timp. De asemenea, poți lucra pentru a debloca diferite personaje, fiecare dintre ele având avantaje diferite. Roguelike-urile în ritm rapid precum Hades au fără îndoială farmecele lor. Dar uneori vrei ceva care să încetinească puțin lucrurile, fără a sacrifica intensitatea.