Victoria Microsoft, de anul acesta: ce estimări a depășit gigantul
Microsoft a depășit așteptările generale în ceea ce privește profitul în al patrulea trimestru, anunțând că veniturile au înregistrat o creștere impresionantă de 55,5 miliarde de dolari, rezultatele finale fiind cu mult peste ceea ce estimau inițial specialiștii în domeniul financiar.
De asemenea, venitul net a fost de 2,69 dolari pe acțiune, depășind estimările de 2,55 dolari pe acțiune.
Profitul net a atins 20,08 miliarde de dolari, înregistrând o creștere de 20% față de anul precedent. Unitatea Intelligent Cloud a Microsoft, care găzduiește platforma de cloud computing Azure, a înregistrat venituri de 24 de miliarde de dolari, depășind așteptările de 23,8 miliarde de dolari.
În plus, veniturile obținute din Azure au crescut cu 26%, depășind estimarea de creștere de 25,2%, conform Visible Alpha.
Totuși, Windows nu o duce chiar atât de bine
În ceea ce privește afacerea cu PC-uri, Microsoft a înregistrat, spre marea dezamăgire a tuturor, o scădere. Mai exact, vânzările sistemului de operare Windows au coborât la 13,9 miliarde de dolari.
Pe de altă parte, Netflix a obținut un număr impresionant de 6 milioane de abonați noi după introducerea taxei de partajare.
În același timp, cheltuielile de capital ale Microsoft au crescut la 10,7 miliarde de dolari, în comparație cu 7,8 miliarde de dolari în al treilea trimestru fiscal.
Performanța peste așteptări a companiei demonstrează o creștere solidă în sectorul cloud computing și a altor servicii, iar strategiile lor par să aducă rezultate pozitive în ciuda scăderii vânzărilor de PC-uri.
Evident, rămâne de văzut cum se va situa, în viitor, Microsoft, de vreme ce recentul sistem de operare, Windows 11, a împărțit planeta în două tabere. Pe de-o parte, există acei utilizatori care laudă performanțele W11, pe de altă parte, există critici consistente cu privire la funcționalitatea efectivă a acestuia, pe măsură ce noi și noi update-uri sunt introduse.
Ce-i drept, Microsoft ar putea, totuși, să grupeze eventualele actualizări astfel încât să fie mai rare și, evident, mai puțin sâcâitoare.