11 iul. 2023 | 15:51

Un român, înșelat de constructorul care ar fi trebuit să îi facă o casă. Ce a făcut cu banii lui

ULTIMA ORĂ
Un român, înșelat de constructorul care ar fi trebuit să îi facă o casă. Ce a făcut cu banii lui

Un român a fost înșelat de constructorul care ar fi trebuit să îi facă o casă. Bărbatul a aflat ce a făcut acesta după ce i-a dat peste 40.000 de euro.

Ce a făcut constructorul după ce a primit banii

Constructorul a semnat un contract în aprilie 2021 prin care s-a obligat să facă o casă de locuit. Ulterior, într-o perioadă de cinci luni, el i-ar fi cerut beneficiarului lucrării diverse sume de bani, spunându-i că va cumpăra materialele necesare și că va începe lucrările de construcție.

Astfel, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, constructorul ar fi primit în mai multe rate 18.000 de euro și peste 26.000 de lei.

Însă, constructorul nu a cumpărat materialele și nici nu i-a restituit banii beneficiarului. În schimb, a mers la o sală de jocuri de noroc din Bihor și a pierdut toți banii la păcănele.

Clientul său a anunțat autoritățile, iar procurorii orădeni l-au trimis în judecată pe constructorul acuzat de înșelăciune. Anchetatorii au strâns mai multe probe împotriva lui, printre care se numără documente ce dovedeau sumele date de client meseriașului ori mesajele schimbate de cei doi pe WhatsApp.

Procesul în acest caz va avea loc la Judecătoria Oradea și va începe în toamnă, la jumătatea lunii septembrie.

Aproximativ 100.000 de români, dependenți de jocurile de noroc

Aproximativ 100.000 de români ar avea nevoie de consiliere de specialitate pentru a lupta împotriva dependenței de jocurile de noroc. Pe de altă parte, sociologii sunt de părere că numărul persoanelor dependente este uriaș și poate fi cuantificat cu greu. Statul, principalul beneficiar, încasează aproape două miliarde de euro pe an din această industrie.

”Sărăcia aduce cu sine un tip de mentalitate în care vrei să câștigi bani foarte repede și foarte ușor. Marea problemă nu este că sunt jocurile de noroc la dispoziție, din păcate marea problemă este calitatea educației pe care noi o oferim acestei generații sau a celei care urmează și doi, modelele culturale.

Modelul cultural în România nu este cel în care mergem în școală, care are valori, ci este al celui care fac bani foarte repede, nu contează cum.”, a spus sociologul Gelu Duminică, potrivit Euronews.

Conform oficialilor, incidența jocurilor de noroc în România este estimată la 15%, adică, aproape 2,4 milioane de români au jucat cel puțin o dată în viață.