20 ian. 2023 | 18:16

Un magazin vechi de 240 de ani se închide din cauza creșterii costurilor. Funcționează în același loc din 1781 și este condusă de aceeași familie

ACTUALITATE
Un magazin vechi de 240 de ani se închide din cauza creșterii costurilor. Funcționează în același loc din 1781 și este condusă de aceeași familie

Unul dintre cele mai vechi magazine din Marea Britanie se închide după 240 de ani de activitate, acuzând creșterea costurilor și Covid.

Eve and Ranshaw a funcționat în aceeași locație de când și-a deschis porțile în orașul istoric Louth, Lincolnshire, în 1781.

În cei 242 de ani de activitate, compania a fost condusă de aceeași familie în ultimele trei generații și a servit comunitatea locală și nu numai.

Dar acum, popularul magazin este forțat să își închidă definitiv porțile după ce s-a luptat să-și revină cu greu în urma pandemiei, combinată cu creșterea costurilor de afaceri.

Proprietarul Marcus Sandwith a declarat că actuala criză a costului vieții a fost, de asemenea, ultimul cui în sicriu pentru unul dintre cele mai vechi magazine independente de familie din țară.

El a spus: „Am sperat mult timp că ne vom putea reveni din ultimii ani dificili și că vom continua să ne modernizăm și să ne desfășurăm activitatea comercială, însă, la fel ca în cazul multor mari magazine, piața este foarte dificilă.

Sunt deosebit de trist că trebuie să renunț la echipa noastră loială, dintre care unii au servit compania timp de zeci de ani și au fost atât de dedicați în aceste vremuri dificile. Nu pot să le mulțumesc îndeajuns.

În prezent, suntem în discuții avansate cu un operator de ospitalitate axat pe comunitate și așteptăm cu nerăbdare să putem împărtăși mai multe detalii atunci când acest lucru va fi progresat”.

Mult îndrăgitul magazin a început prin a deveni unul dintre cele doar trei centre din Anglia care fabrică covoare cu țesătură plată și covoare reversibile.

Ulterior, s-au extins în domeniul croitoriei și al mobilierului de casă.

Magazinul s-a extins de-a lungul anilor sub mai multe parteneriate de proprietari.

Magazinul se închide definitiv

Magazinul, situat pe Market Place, se va închide definitiv sâmbătă, 4 martie, iar magazinul online se va închide la sfârșitul acestei luni.

Acest lucru va însemna că angajați care lucrează în domeniul articolelor pentru casă și care lucrează în magazin de 40 de ani, de când a început în 1982, vor trebui să își caute un nou loc de muncă.

Jacqueline Limm și Ann Barton, tot în domeniul articolelor pentru casă, lucrează pentru companie din 1988, în timp ce femeia de serviciu Margaret Desforges s-a angajat în 1994.

O declarație emisă de magazin a adăugat: „Ne doare sufletul că ne închidem după 240 de ani de serviciu în Louth. Suntem extrem de mândri de magazinul nostru și de moștenirea sa.

În ultimii ani, ne-am confruntat cu o perioadă dificilă, cu schimbări în obiceiurile de cumpărare ale clienților, închideri de magazine, creșterea costurilor de afaceri și criza actuală a costului vieții.

În mod regretabil, s-a ajuns acum la un punct în care magazinul nu mai este viabil. Dorim să le mulțumim tuturor clienților noștri pentru afacerile lor de-a lungul anilor. Eve & Ranshaw nu ar fi putut avea succesul pe care l-a avut fără sprijinul și loialitatea dumneavoastră.

Vă mulțumim că ați fost alături de magazinul nostru în toate suișurile și coborâșurile sale.

Mulțumirile noastre sincere se îndreaptă, de asemenea, către echipa noastră dedicată din magazin, dintre care unii au servit afacerea timp de zeci de ani.

Le mulțumim pentru angajamentul, loialitatea și serviciile excelente oferite clienților de-a lungul anilor. Vă rugăm să le arătați considerație și sprijin în această perioadă dificilă.

Vă așteptăm cu nerăbdare să vă vedem în magazin și să ne luăm rămas bun.”