07 feb. 2023 | 07:55

Toți șoferii din România trebuie să știe, se întâmplă la pompă după embargoul produselor petroliere din Rusia: informația dimineții

ACTUALITATE
Toți șoferii din România trebuie să știe, se întâmplă la pompă după embargoul produselor petroliere din Rusia: informația dimineții

Săptămâna aceasta a început cu embargoul asupra produselor petroliere din Rusia. În mod previzibil, această decizie la nivel european va avea consecințe în fiecare colț al Europei, inclusiv în România. Din acest motiv, Guvernul a venit cu câteva mențiuni importante pentru șoferii autohtoni.

În contextul embargoului, ministrul Energiei a făcut eforturi pentru a obține asigurări că nu vor exista probleme cu furnizarea carburantului în România, mai ales cu motorina. Din acest motiv, a vorbit cu toți marii importatori care activează în țara noastră și a primit asigurări că fiecare benzinar și-a diversificat din timp sursele de aprovizionare. În plus, ministrul a insistat pe faptul că România are suficiente gaze în depozitele naționale, acestea, de asemenea, nefiind o sursă de stres pentru români în iarna ce pare să-și fi arătat colții și pe meleaguri mioritice.

Ce trebuie să știe șoferii români vizavi de carburantul la pompă

„România aplică embargoul asupra produselor petroliere provenite din Rusia, conform pachetului european de sancţiuni împotriva acestei stat agresor al Ucrainei. Ţara noastră nu are motive de îngrijorare cu privire la dispariţia de pe piaţa europeană a marelui exportator energetic de la Răsărit”, a afirmat Virgil Popescu pe pagina personală de Facebook.

În același context, ministrul a insistat pe faptul că România are suficiente gaze naturale în depozitele naționale pentru iarnă. Mai mult decât atât, având în vedere că s-a deblocat exploatarea gazelor din largul Mării Negre, conform sursei citate, țara noastră a devenit al doilea cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană, după Olanda.

„În timpul guvernării Ciucă, a fost deblocată exploatarea gazelor din largul Mării Negre, iar România a devenit al doilea mare producător de gaz din Uniunea Europeană, după Olanda. Acum, necesarul naţional este acoperit în proporţie de 90% din producţia internă, doar 10% din gazul consumat în ţară fiind importat.

Ministrul Energiei a semnat recent un contract important pentru importul de gaz din Azerbaidjan, astfel încât şi iarna următoare românii să aibă suficient gaz”, a concluzionat ministrul în postarea de pe Facebook.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele