01 mart. 2023 | 07:53

Tarife schimbate pentru parcările publice din Capitală, de la 1 martie 2023. Care sunt prețurile noi

ULTIMA ORĂ
Tarife schimbate pentru parcările publice din Capitală, de la 1 martie 2023. Care sunt prețurile noi

Primăria Capitalei schimbă regulile pentru parcările publice. Șoferii care vor să parcheze în București trebuie să știe că municipalitatea  a stabilit noi tarife de la 1 martie 2023. De ce riveranii sunt cei mai avantajați.

Cât vor plăti românii pentru parcările publice din Capitală

PMB a modificat regulile pentru parcările publice din Capitală. De la 1 martie 2023 vor intra în vigoare noile tarife. Cât va costa o oră de parcare? Iată ce trebuie să știi.

De mărţişor, Primăria Capitalei introduce tarife noi pentru parcare, mai mici decât cele de acum. În tot oraşul, taxa pentru o oră în parcările publice va fi 5 lei, iar riveranii vor avea abonamente speciale.

Primăria lui Nicușor Dan a decis un tarif unic pentru parcarea publică. Discuțiile despre aceste schimbări au început încă din toamna anului 2022. Cât vor plăti românii pe un abonament de o zi sau o lună, de la 1 martie 2023?

Tarife noi de la 1 martie 2023

De miercuri, 1 martie 2023, nu vor mai exista cele trei zone pentru care se percepeau taxe diferite. Municipalitatea a stabilit o taxă unică de 5 lei pe oră indiferent unde vei parca.

Primăvara debutează cu tarife noi pentru parcările marcate cu albastru în București. Până acum, Capitala era împărţită în trei zone, cu trei taxe diferite, însă, de la 1 martie, va fi un preț unic, de 5 lei pe oră.

În urma propunerii făcute de viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat noul tarif pentru parcările publice din metropolă.

Prețul actualizat va fi aplicat începând cu 1 martie 2023, iar șoferii vor trebui să plătească 5 lei/h. Tariful este valabil pentru toate parcările prezente şi viitoare care aparţin domeniului public şi privat al Municipiului Bucureşti, după cum a anunțat edilul Nicușor Dan.

Abonament pentru o zi sau o lună

Primăria a pregătit și abonament, care va costa 25 de lei pentru o zi și 500 de lei pentru o lună, timp în care vei putea parca oriunde în zonele marcate cu albastru.

De departe, riveranii vor fi cei mai avantajați. Pentru un abonament, șoferii care au locuri publice de parcare lângă casă vor plăti doar 50 de lei pe lună sau 500 de lei pe an.

Evident că vor fi și sancțiuni. În momentul în care lași mașina într-o parcare publică, trebuie să achiți tariful în termen de 15 minute. În caz contrar, primești o amendă de 200 de lei, iar autoturismul rămâne blocat pe locul de parcare.