14 dec. 2023 | 12:06

Știe ce verdict va primi Simona Halep la TAS în cazul de dopaj: ”Sunt convins de asta”. Cine o va apăra pe româncă la Lausanne

SPORT
Știe ce verdict va primi Simona Halep la TAS în cazul de dopaj: ”Sunt convins de asta”. Cine o va apăra pe româncă la Lausanne

Simona Halep se află în centrul unui scandal de dopaj, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022 și suspendată. Ea a făcut apel la TAS și a aflat că dosarul său va fi analizat la începutul anului viitor. Un șef din tenis știe ce se va întâmpla în procesul sportivei de la Lausanne. Ce spune acesta.

”Va avea parte de o justiţie corectă”

Simona Halep este în așteptarea unui verdict de la TAS, după apelul depus pe 24 octombrie, privind suspendarea de patru ani primită pentru dopaj, după ce în organismul său s-au găsit substanțe interzise. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anunţat pe site-ul oficial că o va audia pe dubla câștigătoare de Grand Slam în perioada 7-9 februarie.

George Cosac, președintele Federației de Tenis, este optimist cu privire la verdictul procesului de la TAS. Acesta este convins că judecătorii din Elveția vor reduce semnificativ perioada de suspendare dictatată de tribunalul Sport Resolutions, iar Simona Halep va putea reveni pe terenul de tenis mai repede de anul 2026.

Știe ce verdict va primi Simona Halep la TAS în cazul de dopaj: ”Sunt convins de asta”. Cine o va apăra pe româncă la Lausanne

George Cosac, președintele Federației de Tenis. Sursa foto: Sport Pictures

Sunt convins că va avea parte de o justiţie corectă şi, de asemenea, sunt convins că TAS va reduce perioada de suspendare. Puţină răbdare ne mai trebuie în cazul Simonei Halep. Este bine că s-a hotărât când va avea loc procesul. Sunt convins că va avea parte de o justiţie corectă şi de asemenea sunt convins că TAS va reduce perioada de suspendare”, a spus Cosac.

Simona Halep nu a mai jucat tenis de pe data de 29 august 2022, atunci când a fost eliminată de Daria Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6, în primul tur la US Open.

Cine o apără pe Simona Halep la TAS

Simona Halep va fi apărată la TAS de avocatul american Howard Jacobs. Acesta a fost implicat în alte patru cazuri în care jucători de tenis au fost acuzați pentru dopaj, iar cel mai important nume este cel al rusoaicei Maria Șarapova.

Apărată de Howard Jacobs, fosta tenismenă a obținut  o reducere a pedepsei de la doi ani la numai 15 luni, adică aproape la jumătate.

Citește și: Ce a spus Ilie Năstase după ce TAS a decis când va fi judecată Simona Halep. Ce l-a enervat

Și Marin Cilic a apelat la serviciile avocatului american. Acesta a fost depistat pozitiv la un stimulent, numit metabolit de niketamidă, și a fost suspendat pentru o perioadă de nouă luni. Din nou, Howard Jacobs a avut succes, iar după apelul la TAS tenismenul croat a primit numai patru luni.

Dar Italianca Sara Errani nu a avut la fel de mult noroc și de la o suspendare pentru două luni a ajuns la zece luni.

Simona Halep a fost găsită vinovată de două încălcări ale regulamentului antidoping, utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și a unei ”metode/substanțe interzise” pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic.

Simona Halep s-a întors în România

Simona Halep a stat în ultimele luni la Dubai, unde se și antrenează, dar a petrecut și câteva zile la Paris. În capitala Franței, ea a onorat un contract pentru unul dintre sponsorii mari care nu au renunțat la înțelegerea cu ea după ce a fost suspendată. Fostul lider mondial a filmat pentru Nike și va apărea în noua campanie a gigantului de echipament sportiv din America, de la care primește 1,7 milioane de euro pe an.

Citește și: Americanii se amuză pe seama Simonei Halep. Postarea acidă a Serenei Williams la adresa româncei, în topul anului

După zilele petrecute la Paris, jucătoarea a venit în România. Pe Aeroportul Otopeni, ea a fost așteptată de două persoane, dar și de jurnaliști, dar a refuzat să răspundă la vreo întrebare adresată de aceștia.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele