12 sept. 2023 | 16:38

Statul ne dă gratis 500 de lei 4 ani la rând: nu sunt mulți bani, dar te ajută. Iată cum pui mâna pe ei

ACTUALITATE
Statul ne dă gratis 500 de lei 4 ani la rând: nu sunt mulți bani, dar te ajută. Iată cum pui mâna pe ei

Familiile din România care au o situație financiară mai dificilă sunt sprijinite pentru a-și ține copiii în școli printr-o inițiativă lăudabilă a statului român. Acești oameni primesc 500 de lei, pentru a cumpăra cele necesare pentru anul școlar, astfel încât micuții să nu abandoneze cursurile.

Rata abandonului școlar e alarmant de mare în România, iar tinerii care aleg această care au un viitor incert, presărat cu neajunsuri și probleme pe care le-ar putea evita, dacă ar merge la școală. Dar de cele mai multe ori această decizie nu depinde de ei, ci de părinții lor, cu precădere de situația financiară a familiei din care provin.

Cei mai mulți copii ajung să nu mai frecventeze cursurile școlare fiindcă părinții sau cei ce îi au în grijă nu le pot asigura cele necesare, de la haine la rechizite sau transport. În aceste condiții, statul le pune la dispoziție 500 de lei, bani ce se pot dovedi a fi extrem de utili în astfel de situații. Pot face diferența dintre o viață decentă, cu școală, și un trai în lipsuri și greutăți.

Ce condiții trebuie să îndeplinești, ca să primești 500 de lei de la stat

Ei bine, veștile bune pentru aceste familii continuă, fiindcă un proiect de ordonanță aflat în dezbatere la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) prevede că elevii și preșcolarii care provin din familii social-vulnerabile vor putea primi cei 500 de lei pentru rechizite și haine și în următorii patru ani.

„Vor putea beneficia de ajutorul de 500 de lei pentru rechizite, conform proiectului de OUG:
-preşcolarii înscrişi în învăţământul de stat care îndeplinesc condiţiile, în luna iulie a fiecărui an, pentru obţinerea sprijinului educaţional acordat copiilor din familii defavorizate, adică cei din familiile care au stabilit dreptul la alocație pentru susținerea familiei (indiferent dacă familia se află în plata acestui drept sau acesta este suspendat);
-copiii înscrişi în învăţământul de stat (primar și gimnazial) care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară (valoarea salariului minim brut pe ţară este acum de 3.000 de lei/ lună)”, conform explicațiilor avocatnet.ro.