22 aug. 2023 | 17:42

Șoferul din Vama Veche, prins cu droguri de la 13 ani. Ce spune DIICOT

ULTIMA ORĂ
Șoferul din Vama Veche, prins cu droguri de la 13 ani. Ce spune DIICOT

Vlad Pascu, șoferul de 19 ani, care a ucis doi tineri și a rănit alți trei pe un drum care lega Vama Veche de de 2 Mai a mai fost prins cu droguri în trecut. DIICOT a confirmat, miercuri, într-un comunicat de presă că acesta a fost prins cu droguri la 13 ani, iar atunci nu a putut fi tras la răspundere pentru că era minor. Situația s-a mai repetat și anul trecut, iar dosarul s-a clasat.

Vlad Pascu, implicat și în alte dosare pentru droguri

DIICOT a oferit, marți, într-un comunicat de presă mai multe detalii despre dosarele în care a fost implicat tânărul de 19 ani. Dosarele au fost deschise „având ca obiect infracțiuni de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea 143/ 2002”.

Prima oară a fost prins de jandarmi în 2017 pe o stradă din București cu canabis. Avea doar 13 ani atunci și nu a răspuns penal.

Fapta s-a repetat în februarie 2022: „în anul 2022, s-au efectuat cercetări cu privire la fapta de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea 143/ 2002 reținându-se că la data de 3 februarie 2022 aceeași persoană (având vârsta de 18 ani) a fost depistată de organele de poliție în incinta unui complex comercial din municipiul București având asupra sa un pliculeț din material plastic transparent ce conținea cantitatea de 0,68 grame canabis”, a transmis DIICOT.

Șoferul care a ucis doi tineri în Vama Veche. Sursa foto: Instagram

Tot atunci s-a dispus „evaluarea făptuitorului de către specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din cadrul Agenției Naționale Antidrog, în scopul includerii sale în circuitul integrat de asistență a persoanelor consumatoare de droguri”.

Dosarul s-a clasat.

Înainte de tragicul accident, Vlad a fost prins de poliție cu droguri, a fost dus la secție, dar după câteva ore a fost eliberat.